5 nagyon buja ízzel rukkolt elő a Chez Dodo macaronfronton

Január van, cidri van, de a Chez Dodoban viszont gondoskodnak róla, hogy meleget csempésszenek testünkbe és lelkünkbe.

Itt az 5 különböző ízből álló 'Spirits' kollekció, ahol a macaronokba Dodo, azaz Szalai Dóri válogatott likőröket és párlatokat csempészett.

Az izgalmasan sötét külsők igazi, a felnőtt közönségnek szóló ízkombinációkat rejtenek, a csillogásról pedig a tetejükre szórt 24 karátos aranyforgács gondoskodik.

1. UNICUM-SZILVA: a ganache alapja ezúttal a Valrhona Ariaga Noir étcsokoládéja, amibe Dodo Unicum szilvát kevert, nem is olyan keveset! A macaron szíve sötét és pikáns, 100%-os, rézüstben sült szilvalekvárt rejt.

2. GIN - TONIC - PINK GRAPEFRUIT: a gazdag krémhez a Valrhona Ivoire fehér csokoládéját használtuk, ami rendkívül krémes, és kevésbé édes, hogy az íz még dekadensebb legyen. Ebbe fűszeres Ophir gint, Fentimans pink grapefruit tonic-ot, rengeteg pinkgrapefruit-pürét és kandírozott grapefruitot kevertünk, hogy a macaron tökéletesen visszaadja azt a pillanatot, amikor belekortyolunk egy jéghideg gin-tonicba.

3. SHERRY - SÓS MANDULA: a sherryt, amit ehhez a macaronhoz választottunk, a csodás spanyol sherry-háromszögben palackozzák, így a tenger közelsége egy sósabb utóízt varázsol az italba, annyira, hogy amikor Dodo belekortyolt, az íz sós mandula után kiáltott. Így az isteni sherrys krémbe, amihez a Valrhona Ivoire fehér csokoládéját használta, rengeteg apróra vágott és fleur de sellel meghintett, pirított, blanchírozott mandulát kevert.

4. ARMAGNAC - KESUDIÓ: az armagnac egy nagyon különleges brandy Délnyugat-Franciaországból, amit Dodo egyszer megkóstolt, és a tölgyes-testes ízt azóta sem tudta feledni. Fehér csokoládéval keverte lágyra, és ízét pirított, karamellizált, fleur de sellel enyhén fűszerezett kesudióval emelte ki.

5. PORTÓI - MEGGY: maga a gazdag csokoládé. Sötétnek és bujának kell lennie, ezért Dodo a Valrhona 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéját, a Guanaját választotta. Ezt keverte krémesre a szívmelengető portóival, a közepébe pedig sült meggyből készült szívet csempészett.

A csodás fotók a Magyar Természettudományi Múzeum Ásvány- és Kőzettárában készültek, az unicum-szilvás macaronunk antimonittal, a portói-meggyes macaron hematittal, az armagnac-kesudiós macaron az év ásvanyának választott galenittel, a sherrys-sós mandulás ízünk kalkopirittel, a gin-tonicos macaronunk pedig berthierittel állt modellt nekünk.

Ezt is nézd meg az ízHUSZÁR magazinon?

Elképesztő fánkcsodák, a farsangi szezon sztárjai - Neked melyik a kedvenced?

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...