5 megoldás rossz lehelet ellen + 1 okos tipp, amivel ellenőrizheted

Az egyik legkínosabb probléma, ha egy ismerősünknek kellemetlen a lehelete...vagy ha nekünk az. De mit tehetünk ellene?

Ha előfordult már veled, hogy érezted magadon vagy egy ismerősödön, hogy nem éppen friss és üde a lehelete, akkor biztos gondolkoztál azon is, hogyan kommunikáld, vagy hogy mivel szüntesd meg a kiváltó okokat.

A házipatika cikke erre a kellemetlen problémára ad megoldást:

Mitől lehet szájszagunk?

A szájszag elsődleges oka a száj nyálkahártyájának kiszáradása, illetve a nyelvünkön lévő baktériumok elszaporodása.

Oka lehet a nem megfelelő szájhigiénia, de krónikus betegségek is – a cukorbetegek leheletében acetonszag érezhető, vesebetegségre az ammóniaszag utalhat. Ludas lehet még a fül-, orr- és melléküregeinek a betegsége, garatprobléma, bélrendszeri betegségek,vagy többek közt mandulagyulladás is.

Honnan tudhatod, hogy szájszagod van?

Ha nem vagy biztos benne, és nincs senki, akivel vagytok olyan viszonyban, h őszinte legyen veled a témát illetően, nyald meg a csuklód belső részét vagy a kézfejed, várj egy percet, és szagold meg!

5 módszer, hogy ne legyen szájszagunk:

  1. Igyunk elegendő vizet, napi 2-3 litert minimum, jól elosztva, ne egyszerre, nap végén.
  2. Öblögessünk alaposan szájvízzelkb.fél percig, mert ez megöli a kórokozókat - utána egy ideig ne étkezzünk!
  3. Tisztítsuk a nyelvünket is, mert rengeteg kórokozó és lepedékmegtapadhat rajta - ehhez vannak speciális eszközök, illetve a fogkefeis alkalmas lehet!
  4. Használjunk rendszeresen fogselymet - ez a fogászok vesszőparipája is, hiszen csak így érhetünk el minden zugot a fogaink között!
  5. Fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, amelyek leviszik a lepedéket, (pl. zellerszár, répa), de a petrezselyemrágcsálás vagy a fahéjfogyasztás is szuper lehet szájszag ellen!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...