5 megoldás rossz lehelet ellen + 1 okos tipp, amivel ellenőrizheted

Az egyik legkínosabb probléma, ha egy ismerősünknek kellemetlen a lehelete...vagy ha nekünk az. De mit tehetünk ellene?

Ha előfordult már veled, hogy érezted magadon vagy egy ismerősödön, hogy nem éppen friss és üde a lehelete, akkor biztos gondolkoztál azon is, hogyan kommunikáld, vagy hogy mivel szüntesd meg a kiváltó okokat.

A házipatika cikke erre a kellemetlen problémára ad megoldást:

Mitől lehet szájszagunk?

A szájszag elsődleges oka a száj nyálkahártyájának kiszáradása, illetve a nyelvünkön lévő baktériumok elszaporodása.

Oka lehet a nem megfelelő szájhigiénia, de krónikus betegségek is – a cukorbetegek leheletében acetonszag érezhető, vesebetegségre az ammóniaszag utalhat. Ludas lehet még a fül-, orr- és melléküregeinek a betegsége, garatprobléma, bélrendszeri betegségek,vagy többek közt mandulagyulladás is.

Honnan tudhatod, hogy szájszagod van?

Ha nem vagy biztos benne, és nincs senki, akivel vagytok olyan viszonyban, h őszinte legyen veled a témát illetően, nyald meg a csuklód belső részét vagy a kézfejed, várj egy percet, és szagold meg!

5 módszer, hogy ne legyen szájszagunk:

  1. Igyunk elegendő vizet, napi 2-3 litert minimum, jól elosztva, ne egyszerre, nap végén.
  2. Öblögessünk alaposan szájvízzelkb.fél percig, mert ez megöli a kórokozókat - utána egy ideig ne étkezzünk!
  3. Tisztítsuk a nyelvünket is, mert rengeteg kórokozó és lepedékmegtapadhat rajta - ehhez vannak speciális eszközök, illetve a fogkefeis alkalmas lehet!
  4. Használjunk rendszeresen fogselymet - ez a fogászok vesszőparipája is, hiszen csak így érhetünk el minden zugot a fogaink között!
  5. Fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, amelyek leviszik a lepedéket, (pl. zellerszár, répa), de a petrezselyemrágcsálás vagy a fahéjfogyasztás is szuper lehet szájszag ellen!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!