5 meglepő nassolnivaló, amit imádnak Japánban

A japánok kedvenc nassolnivaló finomságaiból válogatunk, mert ez az az ország mindig tartogat meglepetéseket. 

A Japán-tematikát mi is előszedtük már nem egyszer, írtunk már arról, hogyan őrzik meg filigrán alkatukat a helyi nők, illetve afurcsa étkezési szokásaikról, most viszont a food52 szedett össze tőlük néhány olyan finomságot, ami odakinn nagy kedvenc. Lássuk!

1. TOKYO BANANA

Állítólag az egyik legnépszerűbb édesség kint, és természetesen a turisták sem vetik meg - elvileg a duty-free boltokban érdemes betárazni belőle. Végülis sima piskótatészta valamiféle édes töltelékkel, alapvetően banános krémmel, de van belőle megannyi változat, mondjuk matchás vagy karamelles, nézegessétek.

Itt egy videó az elkészítéséhez:

2.Tonkatsu szendvics

Tulajdonképpen a helyi rántott húsos szendvics - puha fehérkenyér-szeletek közé ékelt, valamiféle barnamártással odaragasztott rántott sertéshús. Ilyet mi is tudunk, bibí.

3. KIT KAT mindenféle ízesítésben

Bizony, míg nálunk a szimpla tejcsokis és a fehér csokis a bevett változatok, Japánban van grillburgonyás, matchás, cseresznyevirágos, szójababos, azuki babos, brandys-narancsos, sütőtökös, sós, almás, mangós, stb.

4. ONIGIRI

Az onigiri egyfajta rizslabda: általában háromszög vagy henger alakúra formázott fehér főtt rizs gyakran norilapba (algába) csomagolva, és különféle töltelékkel, sokszor lazaccal töltve.

5. 7-eleven tojáskrémes szendvics

Ezt nem igazán értjük, de állítólag óriás kedvenc Japánban a 7-eleven áruházlánc szendvicse, ami konkrétan egy sima főtt tojásból és majonézből álló tojáskrém fehér kenyérre kenve - utóbbi szigorúan héj nélkül.

Receptajánló:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek