5 meglepő nassolnivaló, amit imádnak Japánban

A japánok kedvenc nassolnivaló finomságaiból válogatunk, mert ez az az ország mindig tartogat meglepetéseket. 

A Japán-tematikát mi is előszedtük már nem egyszer, írtunk már arról, hogyan őrzik meg filigrán alkatukat a helyi nők, illetve afurcsa étkezési szokásaikról, most viszont a food52 szedett össze tőlük néhány olyan finomságot, ami odakinn nagy kedvenc. Lássuk!

1. TOKYO BANANA

Állítólag az egyik legnépszerűbb édesség kint, és természetesen a turisták sem vetik meg - elvileg a duty-free boltokban érdemes betárazni belőle. Végülis sima piskótatészta valamiféle édes töltelékkel, alapvetően banános krémmel, de van belőle megannyi változat, mondjuk matchás vagy karamelles, nézegessétek.

Itt egy videó az elkészítéséhez:

2.Tonkatsu szendvics

Tulajdonképpen a helyi rántott húsos szendvics - puha fehérkenyér-szeletek közé ékelt, valamiféle barnamártással odaragasztott rántott sertéshús. Ilyet mi is tudunk, bibí.

3. KIT KAT mindenféle ízesítésben

Bizony, míg nálunk a szimpla tejcsokis és a fehér csokis a bevett változatok, Japánban van grillburgonyás, matchás, cseresznyevirágos, szójababos, azuki babos, brandys-narancsos, sütőtökös, sós, almás, mangós, stb.

4. ONIGIRI

Onigiri

Egy igazán puritán, ámde annál inkább laktató rizsgombócka az onigiri. Egyszerűségében az a nagyszerű, hogy sokféleképpen elkészíthető. Nagyszerű olyan alkalmakra, amikor egy ...

Az onigiri egyfajta rizslabda: általában háromszög vagy henger alakúra formázott fehér főtt rizs gyakran norilapba (algába) csomagolva, és különféle töltelékkel, sokszor lazaccal töltve.

5. 7-eleven tojáskrémes szendvics

Ezt nem igazán értjük, de állítólag óriás kedvenc Japánban a 7-eleven áruházlánc szendvicse, ami konkrétan egy sima főtt tojásból és majonézből álló tojáskrém fehér kenyérre kenve - utóbbi szigorúan héj nélkül.

Receptajánló:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Spenótos-fetás sajtos masni

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt ...

Paprikás-juhtúrós hajtovány

A hajtovány egy fokkal izgalmasabb verziója érkezik, ráadásul végtelenül magyaros ízekben. Tésztájába karakteres fűszerpaprika kerül, míg a csiga belseje pikáns juhtúrót rejt. Egy ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!