Az 5 leggyakoribb hiba brownie-készítés közben

Sötét szín, összetéveszthetetlen csokoládéillat, puha omlós tészta – időtlen kedvenc, amit bárki bármikor megenne - ez a brownie. De ebben is lehet hibázni!

Hiába egyszerű tehát, sőt, még 3 hozzávalós változata is létezik, el lehet rontani – nézzük azt az 5 hibát, amit gyakorta elkövetünk, míg az asztalunkra nem kerül!

Íme a Nutellás brownie receptje! (a címlapfotón is ez látható)

Brownie csupán 3 hozzávalóból

1. Nem jó a recept

Kell egy recept, ami bevált – minimum a barátaidnak ismerőseidnek, anyudnak, mindegy, de tudd róla, hogy a belőle születő eredmény tökély lesz. Persze az is jó, ha te kísérletezgeted ki, melyik lesz a kedvenc. Döntsd el, hogy krémesebb, puhább, folyósabb, vagy szárazabb, kevésbé folyós állagút szeretnél!

2. Nem hagyod kihűlni az olvasztott csokit

A csokoládéolvasztás legtöbbször elkerülhetetlen, ha brownie-ról van szó – ami azt jelenti, az olvadt csoki meleg lesz, sőt, forró. Ha jót akarsz, várd meg, míg picit kihűl, mert máskülönben a cukros tojáshoz való hozzákeveréskor kicsapódhat, illetve „megfőhet”a tojás.

3. Nem megfelelő a tepsid

Alap, de a brownie tökéletes állagához tényleg létfontosságú, hogy megfelelő méretű legyen a tepsid. Tartsd be a receptben ajánlott méretet, mert ha túl nagy, a sütid szétfolyik majd és lapos lesz, ha kicsi, túlzottan magas lesz, és nagy valószínűséggel nyers marad a sütemény.

4. Túlsütés

Ezért a csodás receptért kattintsatok a képre!

Gyakori hiba (egyébként a linzereknél is), hogy megvárjuk, amíg a tűre vagy villára nem ragad már semmi a tésztából. Na, ez itt már késő lesz! Ekkorra egy brownie túlpirult, az eredmény pedig egy száraz, morzsálódó, korántsem lágy süti lesz. Azelőtt pár perccel vedd ki, amikor azt hinnéd, hogy jó, és még kicsit ragad belőle a tűre.Kivétel után is sülni fog még picit!

5. Ne vágd fel, amíg nem hűlt ki!

Tudjuk, nehéz megállni, de szebben, jobban fogod tudni felvágni, ha hagyod hűlni, az ízek is jobban összeérnek majd, és az állag is tökéletes lesz. Amúgy is hasfájást okoz egy forró sütemény...

Szemezgessetek!

Brownie 13. - egyszerűen

Világ életemben imádtam a csokit, és a legközelebbi ismerőseim is elég csokoholisták - egy étteremben ettem először egy rettenetesen csokis sütit, finom vaníliafagyival. Elkezdtem ...

(forrás: thekitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...