Hiába egyszerű tehát, sőt, még 3 hozzávalós változata is létezik, el lehet rontani – nézzük azt az 5 hibát, amit gyakorta elkövetünk, míg az asztalunkra nem kerül!
Íme a Nutellás brownie receptje! (a címlapfotón is ez látható)
1. Nem jó a recept
Kell egy recept, ami bevált – minimum a barátaidnak ismerőseidnek, anyudnak, mindegy, de tudd róla, hogy a belőle születő eredmény tökély lesz. Persze az is jó, ha te kísérletezgeted ki, melyik lesz a kedvenc. Döntsd el, hogy krémesebb, puhább, folyósabb, vagy szárazabb, kevésbé folyós állagút szeretnél!
2. Nem hagyod kihűlni az olvasztott csokit
A csokoládéolvasztás legtöbbször elkerülhetetlen, ha brownie-ról van szó – ami azt jelenti, az olvadt csoki meleg lesz, sőt, forró. Ha jót akarsz, várd meg, míg picit kihűl, mert máskülönben a cukros tojáshoz való hozzákeveréskor kicsapódhat, illetve „megfőhet”a tojás.
3. Nem megfelelő a tepsid
Alap, de a brownie tökéletes állagához tényleg létfontosságú, hogy megfelelő méretű legyen a tepsid. Tartsd be a receptben ajánlott méretet, mert ha túl nagy, a sütid szétfolyik majd és lapos lesz, ha kicsi, túlzottan magas lesz, és nagy valószínűséggel nyers marad a sütemény.
4. Túlsütés
Gyakori hiba (egyébként a linzereknél is), hogy megvárjuk, amíg a tűre vagy villára nem ragad már semmi a tésztából. Na, ez itt már késő lesz! Ekkorra egy brownie túlpirult, az eredmény pedig egy száraz, morzsálódó, korántsem lágy süti lesz. Azelőtt pár perccel vedd ki, amikor azt hinnéd, hogy jó, és még kicsit ragad belőle a tűre.Kivétel után is sülni fog még picit!
5. Ne vágd fel, amíg nem hűlt ki!
Tudjuk, nehéz megállni, de szebben, jobban fogod tudni felvágni, ha hagyod hűlni, az ízek is jobban összeérnek majd, és az állag is tökéletes lesz. Amúgy is hasfájást okoz egy forró sütemény...
Szemezgessetek!
(forrás: thekitchn)