5 konyhai baki, amivel egy tágas konyha is rendetlenné válhat

Valószínűleg a következő hibák némelyikét te is elköveted a konyhában, de ha egy kicsit jobban odafigyelsz, nem kevés helyet szabadíthatsz fel.

Hiába tágas a konyha, ha nincs egy rendszerezési elv, és a fiókokba akkora káosz uralkodik, hogy már egy kávéskanalat is komoly kihívás találni. Vedd fel a kesztyűt, és az átláthatatlanságot váltsa a rendezettség! Bármennyire is hihetetlen, csak pár dolgot kell megtenni érte….

Nem használod ki eléggé a fiókot

Biztosan nem használod ki a fiók belsőbb részei kínálta lehetőségeket. Ha már nagy mélységgel rendelkezik az a fiók vagy szekrény, használd ki. Pakold oda azokat az edényeket, amiket ritkán használsz.

Figyelmen kívül hagyod a kisebb részeket

Ha van egy-egy nyílás, oda is érdemes pakolni. „Építkezz” felfelé, használd ki a magasságot, így nem lesz zsúfolt az összhatás.

Mindent a szekrényekbe zsúfolsz...

...aztán hosszan kutakodsz egy-egy, a szekrény mélyére rejtett dolog után. Használd ki a falfelületeket. Akassz fel kampókat a falra, és lógasd oda a kisebb edényeket, máris több hely szabadul fel a szekrényekben. A fűszereket pedig tedd mágneses aljú üvegekbe, amiket felilleszthetsz a hűtődre, ezzel is csomó helyet megspórolhatsz.

Nem használod ki a szekrényajtót

A felső konyhaszekrény alját se hanyagold el. Erősíts rá egy sínt, amire aztán felakaszthatod a család kedvenc bögréit vagy a konyharuhád. Ezzel is helyet spórolsz és még jól is mutat!

Nem lógatsz

Ha már mindent kiaknáztál, akkor lógass be a konyhába egy-két tárolókosarat, amibe kisebb, ritkán használt dolgokat is tudsz tárolni.

Ezeket olvastad már?

via Apartment Therapy

Címlapfotó Apartment Therapy/Esteban Cortez

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...