5 isteni túrós desszert

Túró nélkül nincsen magyar konyha! Nagymama legjobb sütireceptjei között biztosan találunk túrósat, manapság pedig még több mindenhez használjuk. 

Epres túrótorta linzertésztából

A túró a magyar konyha egyik legjellegzetesebb alapanyaga. Savanykás ízű, ruganyos állagú friss sajtnak tekinthető, amit akár hőkezeléssel is produkálhatunk – elég a házi aludttejet alacsony lángon felfőzni. Rengetegféle édességbe használjuk, mert az alkalmazási lehetőségek száma végtelen, íme 5 recept a kedvenceink közül!

5 tipp vaníliára >>

Stíriai metélt

Ez a tésztás, túrós csoda valójában desszertnek sok, főételnek talán kevés... Mindegy is, mi általában ebédre fogyasztjuk, szigorúan mazsola nélkül, tejföllel, minimális porcukorral. Előtte egy könnyű zöldséglevessel tökéletes hétvégi ebéd.

Stíriai metélt

A magyar konyhában a tehéntúró felhasználása nagyon sokrétű. Édes és sós főételekhez, süteményekhez is kedvelt alapanyag. A stíriai metélt egyik a sok édes változat közül.

Rétes

A túrós rétes szintén nagy favorit, ki gondolná, hogy összedobálós módon is készülhet, azaz sütéssel együtt nem több mint 40 perc alatt varázsolhatjuk az asztalra? Feldobhatjuk a hamarosan beérő málnával, ha frisset még nem találunk a piacon, jöhet a mirelit is.

Lusta rétes

A végeredményt kóstolva senki meg nem mondaná, hogy ilyen egyszerű, összedobálós, lusta módon készül ez a süti. Levesek után (esetemben petrezselyemleves) jó kis második fogás, ...

Túrós galuska

A túrós galuska még jobb, mint egy szimpla túrós tészta! Bár az elkészítés metodikája nagyon hasonló, dukálnak hozzá a pirított szalonnapörcök, de a vizes, lisztes, tojásos, túrós galuska mégis egészen más, talán még jobb!

Sajt, túró, tejföl – készítsd otthon! >>

Túrós galuska

A túrós galuska igazi alföldi étel. Anyukám gyakran ezt főzte vacsorára, mert gyorsan elkészült és imádtuk. Hasonlít a túrós tésztához, de annál sokkal finomabb és érdekesebb ...

Túrógombóc

A kukoricadarás túrógombóc receptjében nincsen tojás, így az arra érzékenyek is elkészíthetik. Szinte minden túrós étel esetében szükséges a tojás, hogy összetapassza, megtartsa a tölteléket, ebben az esetben a kukoricadara elvégzi ezt a feladatot.

Túrótorta

Az olasz túrótorta, az maga az álom! Csak jó sülhet ki abból, ha túró, tejszín és mascarpone házasodik egy desszertben – a fokozhatatlannak hitt ízorgiát egy kis eperlekvár is megtoldja még.

{ CKÉP = 67200, 4 }

Még több túrós recept >>

Olvasnál még? Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...