5 isteni fogás csirkéből

Csirkéből van új a nap alatt? Az unásig ismételt rántott és sült csirkék után igazi felüdülés lesz a most következő öt receptünk! 

Kacsamájjal göngyölt csirkemell aszalt szilvás kivimártással

Amikor már végképp azt hinnéd, hogy csirkéből bizony nem lehet újat mutatni neked, akkor olyan recepteket ajánlunk, melyek után a legfinnyásabbak is megnyalják mind a tíz ujjukat: öt olyan tippet adunk az „annyira unom már a sült csirkét” – szituációk kivédésére.

Rakott csirkemell

Élvezet a köbön akkor is, ha nem vagy a konyha ördöge. Nem kell mást tenni, mint felvágni, kavarni, kenni, pakolni, rétegezni – akárhogy is nézzük, nem lehet elhibázni. A siker viszont csakis a tied lesz, mert a tejszínes, sajtos, tojásos, gépsonkás sült csirkemelltől mindenki odalesz és biztos, hogy a repetát és a receptet fogja követelni.

Csirkesaláta

Itt van a menüsor legkönnyebb fogása, összedobni talán még kevesebb erőfeszítést jelent, mint az előző ajánlatunkat, pedig azt is az extrán könnyű receptek közé soroltuk. A csirkemell azon tulajdonságának köszönhetően, hogy pillanatok alatt átsül, ez a saláta sem veszi igénybe az idegzetünket, ha farkaséhesek vagyunk: fél óra múlva az asztalunkon a kész csirkesaláta.

Csirkesaláta 3.

Egy étteremben ettem először ilyen salátát, és azóta ez a kedvencem. Sokáig kísérleteztem, hogy ugyanolyan legyen, mint amilyet ettem, de végre sikerült.

Fűszervajban sült csirke

Egy egész szárnyast megsütni nem kis kihívás, de ha a friss fűszerektől, rozmaringtól, kakukkfűtől, zsályától illatozó vajra gondolunk, amiben megsült a csirke, akkor egyszerűen nem lehet nemet mondani egy ilyen receptre. A bőre alá rejtett töltelékkel fokozható a dolog pikantériája és a sütési idő is többórásra nyúlhat, de megéri a végeredmény!

Fűszervajban sült csirke

Egy nagyon kedves frankfurti szakács barátunk ötlete alapján készült. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem szárad ki és nem is kell a sütő mellett állva locsolgatni. Emellett hihetetlenül ...

Csirke tikka masala

Az autentikus indiai konyha meglepő módon nem ismeri a tikka masalát: ez a változat leginkább Angliában terjedt el, minden bizonnyal a keleti ízvilágtól lenyűgözött gyarmatosítók próbálták reprodukálni a mesés keleten kóstolt ízeket, ami így persze meglehetősen európai lett. Ez viszont semmit sem von le abból, hogy aki egyszer kóstolta, többé nem szabadul az emlékétől és újra, meg újra előveszi a receptjét.

Dobd fel a megszokott köreteket! >>

Csirke tikka masala 2.

Rajongásom az indiai ízek iránt úgy tűnik, megállíthatatlan. Egyre elszántabban próbálgatom magam és az ízlelőbimbóim határait, a zamatok és színek csodálatos világában. A ...

Coq au vin

Na, ízorgiában ez sem marad el a társaitól, egytálételnek lehetne nevezni ezt a francia eredetű, leveses, szaftos finomságot, ami eredetileg kakasból készül. Mivel ezt beszerezni manapság nem is olyan egyszerű, tanyasi csirkét viszont jó pár termelő árul, így beérjük ezzel, s meg kell hagyni, hiányérzetünk sem fog maradni. Gombás, hagymás, paradicsomos, borban főtt csirke – friss, ropogós bagettel. Élni mindenesetre tudni kell!

Coq au vin

Klasszikus francia húsétel. Eredetileg, ahogy a neve is utal rá (coq), kakasból készül. Mára azonban elterjedt más szárnyasok használata is, úgy mint a csirkéé vagy szerencsésebb ...

5 tipp, hogyan készíts pestot >>

Az Egyből 5 rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...