Kacsamájjal göngyölt csirkemell aszalt szilvás kivimártással
Amikor már végképp azt hinnéd, hogy csirkéből bizony nem lehet újat mutatni neked, akkor olyan recepteket ajánlunk, melyek után a legfinnyásabbak is megnyalják mind a tíz ujjukat: öt olyan tippet adunk az „annyira unom már a sült csirkét” – szituációk kivédésére.
Rakott csirkemell
Élvezet a köbön akkor is, ha nem vagy a konyha ördöge. Nem kell mást tenni, mint felvágni, kavarni, kenni, pakolni, rétegezni – akárhogy is nézzük, nem lehet elhibázni. A siker viszont csakis a tied lesz, mert a tejszínes, sajtos, tojásos, gépsonkás sült csirkemelltől mindenki odalesz és biztos, hogy a repetát és a receptet fogja követelni.
Csirkesaláta
Itt van a menüsor legkönnyebb fogása, összedobni talán még kevesebb erőfeszítést jelent, mint az előző ajánlatunkat, pedig azt is az extrán könnyű receptek közé soroltuk. A csirkemell azon tulajdonságának köszönhetően, hogy pillanatok alatt átsül, ez a saláta sem veszi igénybe az idegzetünket, ha farkaséhesek vagyunk: fél óra múlva az asztalunkon a kész csirkesaláta.
Fűszervajban sült csirke
Egy egész szárnyast megsütni nem kis kihívás, de ha a friss fűszerektől, rozmaringtól, kakukkfűtől, zsályától illatozó vajra gondolunk, amiben megsült a csirke, akkor egyszerűen nem lehet nemet mondani egy ilyen receptre. A bőre alá rejtett töltelékkel fokozható a dolog pikantériája és a sütési idő is többórásra nyúlhat, de megéri a végeredmény!
Csirke tikka masala
Az autentikus indiai konyha meglepő módon nem ismeri a tikka masalát: ez a változat leginkább Angliában terjedt el, minden bizonnyal a keleti ízvilágtól lenyűgözött gyarmatosítók próbálták reprodukálni a mesés keleten kóstolt ízeket, ami így persze meglehetősen európai lett. Ez viszont semmit sem von le abból, hogy aki egyszer kóstolta, többé nem szabadul az emlékétől és újra, meg újra előveszi a receptjét.
Dobd fel a megszokott köreteket! >>
Coq au vin
Na, ízorgiában ez sem marad el a társaitól, egytálételnek lehetne nevezni ezt a francia eredetű, leveses, szaftos finomságot, ami eredetileg kakasból készül. Mivel ezt beszerezni manapság nem is olyan egyszerű, tanyasi csirkét viszont jó pár termelő árul, így beérjük ezzel, s meg kell hagyni, hiányérzetünk sem fog maradni. Gombás, hagymás, paradicsomos, borban főtt csirke – friss, ropogós bagettel. Élni mindenesetre tudni kell!