5 ínycsiklandó budapesti vacsora, ami még a nyaralási úti cél kiválasztásában is segít

Közelednek azok a hetek, amikor mindenki nyaralni megy. Ha még nem tudod, merre indulj, segítünk a választásban 5 jó budapesti étterem végigkóstolásával.

A világ hatalmas, és főleg akkor érezzük ezt, amikor arról kell dönteni, hová menjünk nyaralni. Az úti célok kiválasztásában sok tényező szerepet játszhat, és ezek közül számunkra a gasztronómia az egyik legfontosabb szempont. 5 budapesti vacsorahelyszínt ajánlunk, amik konyhájukkal és hangulatukkal segíthetnek eldönteni, hogy hová vegyetek repjegyet a következő hónapokban.

Spanyolország – Padron

Spanyolország örök kedvencünk, így vannak ezzel a Padron tulajdonosai is, akik családi vállalkozásként kínálják a Horánszky utcában a legkiválóbb spanyol csemegéket. A hely kis alapterülete ellenére tele van bájjal és kedvességgel, ami a finom falatok mellett a barátságos kiszolgálásnak is köszönhető. Már az első látogatáskor is otthonosan érezhetjük itt magunkat.

Olaszország – Alessio

Ha szívünk és gyomrunk a mediterráneum felé húz, Olaszország és a budai Alessio megkerülhetetlen célpont. A paradicsomleves sok-sok parmezánnal minden évszakban és napszakban kötelező fogás. Legalábbis szerintünk. A pincérek mindig kaphatóak egy kis viccelődésre, így az első pohár proseccoig sem kell várnunk, hogy egy jókedvű olasz piazzán érezzük magunkat.

Japán – Japanika

A sushi nem luxus – akár ez is lehetne a Bazilika szomszédságában lévő Japanika mottója. A Tel-Avivból világhódító útjára induló fast-food étteremlánc valóban megfizethető áron hozza el Budapestre Ázsiát. Friss alapanyagokból minőségi ételeket készítenek, amik nem csak az étvágyat, de az utazási kedvünket is könnyedén meghozhatják.

Oroszország - Matrjoska Kroshka

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Matrojska a Lőrincpap téren, ami bár sikeresen működött, mégis úgy döntött a tulajdonosa, hogy bezárja. Az oka: már nem evett húst, nem ivott vodkát és vendégeinek sem kínálta jó szívvel ezeket. Eltelt pár hónap, majd lett helyett egy vegetáriánus és vegán fogásokat kínáló Matrjoska Kroshka a Baross utcában. Nézd meg, mit ettünk itt legutóbb.

Amerika – Bp BARbq

Amerikába és a bpBARbq-ba nem fogyókúrázni megy az ember, az egészen biztos. Laktató és hatalmas szendvicsek, és komoly húsok várnak rád, ha erre a kulináris utazásra vállalkozol a Kazinczy utcában. A tetovált séfként ismertté vált Serényi Zsolt nem lacafacázik, csapatával a legkomolyabb húsokat dobja a grillrácsra, hogy aztán szószókkal és pácokkal a legjobbat hozzák ki Amerika kedvencbarbecue ételeiből. A csöpögő szaft és a mámoros jóllakottság érzet garantált ezen a tengerentúli úton.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Klasszikus magyar édességmárkák, amelyek már külföldi kézben vannak

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...