Édes vagy sós, cukormázas vagy csupasz, bármi lehet - ezért imádjuk!
Ezt az 5 hibát kerüld el, ha tökéletes muffinokra vágysz - és miért ne tennéd.
1. Túlkevered a tésztát
A jó muffin könnyű és párnaszerű, levegős, ezért rengeteg múlik azon, hogyan kevered ki a tésztát. Ha az a típus vagy, aki imád kavargatni, jobb, ha megálljt parancsolsz magadnak. Tanács: külön keverd a száraz és a nedves alapanyagokat, és a kettőt úgy forgasd össze, hogy épphogy eltűnjön az utolsó szem száraz liszt is.
2. Nem kened ki zsiradékkal a formád
Alap, de ha nem vajazod ki a muffinformákat egyenként sütés előtt, a kész sütiket képtelen leszel egyben kivadászni a formából.Tipp: vágj ki zsírpapírból muffinpapírt! És akkor vajazni sem kell…
3. Túltöltöd a muffinformát nyers tésztával
Tudjuk, hogy mindenki a drága kávézóláncokban, pékségekben kapható hatalmas toronymagas muffintetőkre vágyik, de ezt egy mezei recept ritkán tudja hozni természetes módon. Ha pedig túltöltöd a nyers tésztát a formában, csak kifutni fog és odaégni a sütőre. ¾-ig töltsd!
Ezt is ajánljuk!
4. Alul- vagy túlsütöd
Ha nem sütöd meg eléggé, ragacsos lesz és középen nyers, ha túlsütöd, kiszárad. Tipp: szúrj bele egy próbatűt, ha nem ragad rá, vedd ki!
5. A formában várod meg, hogy kihűljenek
Ha megsültek, ne hagyd őket a formában, mert tovább fognak sülni a hő miatt még pár percig, így ki is száradhatnak.
(forrás: thekitchn)