5 hiba, amit ne kövess el, mikor muffint sütsz!

Muffin – a sütemény, amit mindenki szeret, ami mindig jól jön a mi a fenét süssek kérdéskörben válaszként, és aminek változata = végtelen. 

Édes vagy sós, cukormázas vagy csupasz, bármi lehet - ezért imádjuk!

Ezt az 5 hibát kerüld el, ha tökéletes muffinokra vágysz - és miért ne tennéd.

1. Túlkevered a tésztát

Répatortamuffin citromos krémmel - receptjéért KATT!

A jó muffin könnyű és párnaszerű, levegős, ezért rengeteg múlik azon, hogyan kevered ki a tésztát. Ha az a típus vagy, aki imád kavargatni, jobb, ha megálljt parancsolsz magadnak. Tanács: külön keverd a száraz és a nedves alapanyagokat, és a kettőt úgy forgasd össze, hogy épphogy eltűnjön az utolsó szem száraz liszt is.

2. Nem kened ki zsiradékkal a formád

Tonhalas-kapribogyós reggeli süti receptjéért KATT!

Alap, de ha nem vajazod ki a muffinformákat egyenként sütés előtt, a kész sütiket képtelen leszel egyben kivadászni a formából.Tipp: vágj ki zsírpapírból muffinpapírt! És akkor vajazni sem kell…

3. Túltöltöd a muffinformát nyers tésztával

A banános-mogyorókrémes muffinreceptért KATT!

Tudjuk, hogy mindenki a drága kávézóláncokban, pékségekben kapható hatalmas toronymagas muffintetőkre vágyik, de ezt egy mezei recept ritkán tudja hozni természetes módon. Ha pedig túltöltöd a nyers tésztát a formában, csak kifutni fog és odaégni a sütőre. ¾-ig töltsd!

Ezt is ajánljuk!

6 elronthatatlan bögrés süti

4. Alul- vagy túlsütöd

Ha nem sütöd meg eléggé, ragacsos lesz és középen nyers, ha túlsütöd, kiszárad. Tipp: szúrj bele egy próbatűt, ha nem ragad rá, vedd ki!

5. A formában várod meg, hogy kihűljenek

A diétás browniemuffinért KATT!

Ha megsültek, ne hagyd őket a formában, mert tovább fognak sülni a hő miatt még pár percig, így ki is száradhatnak.

(forrás: thekitchn)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...