5 gasztroprogram a Gourmet Fesztiválon, amin részt kell venned!

Idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja. (x)

A Gourmet Fesztivál témái ebben az évben a gombóc, a kaviár és a pezsgő. A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb étterméig idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20 között a Millenárison.

Lengyel Bib Gourmand vacsora

A Gourmet Fesztivál a magyar ételkülönlegességek mellett a nemzetközi konyhát is elhozza exkluzív ebédek és vacsorák formájában. Ilyen lesz Lengyel Bib Gourmand vacsora május 18-án pénteken este 19.00-kor, amin Varsó 4 Bib Gourmand minősítésű éttermének nyolcfogásos közös menüjét fogyaszthatják a vendégek magyar borokkal.

Vidéki ebéd

Tavaly telt házzal és óriási sikerrel indult útjára a Gourmet Fesztivál vidéki ebéd sorozata, amelyben az ország legizgalmasabb vidéki éttermeit mutatjuk be. Kiváló vidéki ebéd lesz az encsi Anyukám Mondta, a soproni Erhardt Étterem, az egri Macok Bisztró, a tatai Platán és a pannonhalmi Viator ötfogásos közös menüje borpárosítással május 19-én szombaton 13.00 órakor.

Latin-Amerikai vacsora

Kiváló Latin-Amerikai vacsorában lesz része a vendégeknek, akik a kontinens legjobb séfnőjének, Kamilla Seidlernek az ötfogásos menüjét élvezhetik borpárosításokkal. Kamilla Seidler a világ legjobb éttermének választott Noma társtulajdonosával, Claus Meyerrel nyitotta meg a Gustu-t, La Paz-ban, Bolívia fővárosában. A siker nem maradt el, a Gustu néhány év alatt a legjobb dél-amerikai éttermek közé került. Időpont: május 19., szombat 19.00.

Exkluzív ebéd a legjobbakkal

A vasárnapi exkluzív ebédet legjobb fővárosi éttermek nyújtják. A Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St Andrea Wine & Gourmet Bar séfjei egy közös vasárnapi ebéd kedvéért ellátogatnak a fesztiválra és egy ötfogásos menüt készítenek zöldség- és gyümölcslevekkel párosítva. Időpont: május 20., vasárnap 13.00.

Autentikus török vacsora

Az utolsó exkluzív vacsora Maksut Askar (Neolokal és Isztambul étterem) menüje borpárosítással. A török sztárséf az isztambuli Neolokal executive séfje, akit az anatóliai konyha modern úttörőjeként tartanak számon. Askar menüje elsősorban a belső anatóliai régióra koncentrál, az ételek mellé pedig autentikus török borok kerülnek a résztvevők poharaiba. Időpont: május 20., vasárnap 19.00.

Tudj meg többet az idei Gourmet Fesztiválról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...