Vannak tévhitek, miszerint a csilis bab bonyolult. Vagy a lecsó. Ja, meg azt is sokan hiszik, hogy a rántottát kötelező elrontani. El lehet, de nem kell, mert kb. fél perc alatt elkészül, időd sincs rá. A krémleveseket meg hagyjuk. Egy ovis is megcsinálja!
Egymás kifaggatását követően összeollóztuk azt az 5 ételt, amit szerintünk a legtöbben hisznek nehéznek, pedig TÉNYLEG könnyűek és isteniek. Minden félkész hóbelevanc, por vagy instant lófütty nélkül.
1. R Á N T O T T A
Az összevissza másfél perces művelet. A jó rántottához szerintünk mindössze egy kis vaj kell, amit felhevítesz a serpenyőben, közben felvered a (friss!) tojásokat villával és meghinted kis sóval, ráöntöd a vajra, és folyamatosan kevergetve készre sütöd. Jó szottyosan a legjobb, így tényleg nem több, mint fél perc.
Így készítik a nagyok:
Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját - ez a legjobb szerintünk
2. L E C S Ó
Hidd el, ha 13 éves vagy, ha 18, ha kezdő felnőtt szakács, nyugodtan lehet ez az egyik alaprecepted, aminek elsők közt veselkedsz neki. Mert a lecsó nem nehéz. Hagymát olajra, rá a kolbászkarikák, pici pirospaprika, erre a paradicsom- és a paprikadarabok, só, némi hegyes erős, kis víz, és rotyoghat is. Hagyd ressre! Ez egy variáció a sokból, a sorrend persze rajtad áll.
3. C H I L I C O N C A R N E
Kiadós, őrülten laktató és fűszeres, ezért bonyolultnak tűnhet, pedig még az autentik recept sem ördöngösség. Ez nem holmi babfőzelék! Marha/sertés darált hús, fűszerek (római kömény, fahéj ki ne maradjon!), ezt szinte készre rotyogtatjuk, rá paradicsom, bab, kukorica, esetleg barna sör (vagy vörösbor), sok csili, koriander, a tetejére pedig mehet tejföl és/vagy sajt is! KÖNNYŰ, higgyétek el!
4. A G L I O E O I L O
Mintha Olaszországban ücsörögnél, olyan érzés lesz összedobni ezt a szimpla, olívaolajas-citromos-fokhagymás-csilis tésztát, aminek a tetején a friss petrezselyem és az opcionális parmezán mutat a legjobban. Pár perc.
5. K R É M L E V E S E K
Válaszd ki a neked tetsző zöldséget, főzd meg, majd pürésítsd, öntsd fel tejföllel/joghurttal/tejszínnel/kókuszkrémmel/alternatív habarással, esetleg kis alaplével, fűszerezd, és kész is!
Ezeket is láttad?
Ezeket olvastad már?
13 irtó okos PUCOLÓtechnika - így még tuti nem ettél...
Ananász, halbőr, paradicsom, barack, mangó, fűszernövény, nézd, hogyan pucolja ezeket (is) egy igazán találékony ember!
Brecz Judit14 szalvétahajtogatási mód, amiktől leesik az állad - a botmixeres...
Minden bizonnyal elámulsz, ha meglátod, mennyi módja van, hogy hasra essenek a tálalásod előtt a vendégeid - főleg, ami a szalvétahajtogatást illeti...
Brecz Judit2 évesen jobb lasagnet készít, mint mi - szerintünk ő...
Ha cukorfalat-tündérbogyó-aranybogár tartalomra vágytok, akkor a kis mini szöszi szakács lasagne-jára van szükségetek!
Brecz JuditEzért hagyott fel Samuel L. Jackson hamar a vegánsággal
Egyik imádott színészünknek nem igazán jött be a vegánság. Vajon miért?
Brecz Judit