5 filléres mosási trükk, amit luxushotelekben (is) alkalmaznak

Próbáld ki azokat az egyszerű mosási trükköket, amiket a legjobb hotelekben is alkalmaznak!

A hotelekben mindig varázslatosan tisztának és újszerűnek tűnnek a textíliák. Pedig ha belegondolunk abba, hogy milyen makacs szennyeződéseket kell eltüntetnie a személyzetnek, akkor ez egyáltalán nem evidens. Most megmutatjuk, milyen praktikákkal tüntetik el ők a foltokat.

1. Ne rakd tele a gépet!

Alapszabály, hogy ne pakold csurig tele a mosógépet, mert így nem tudja rendesen kimosni a textíliákat. Az az ideális, ha 80%-ig töltöd csak fel a gépet, mert így lesz elég hely a dobban.

via GIPHY

2. Hőfokkérdés

Az ágyneműk mosásához az ideális hőfok 40-60 Celsius-fok körül mozog. Az ennél hidegebb víz használatával nem lesz elég hatékony a mosás, viszont ha 60 foknál melegebben mossuk, tönkretehetjük vele a textíliát.

3. Pihe-puha törcsik

Keménnyé váltak a törölközőid? Orvosolható a probléma! Egy egyszerű házi praktikával könnyedén puhává varázsolhatod őket: adj a mosásához egy evőkanál ecetet!

4. Foltocskák

A kávé- és borfoltok ellen egy igazán egyszerű praktikával küzdhetsz. Áztasd be a textíliát 1 órára sós vízbe, és csak utána mosd ki a mosógépben. De ha azon melegében tudsz a foltra egy kis sót önteni, akkor nem is kell rögtön kimosnod a textíliát, szépen kiszedi neked a nagyját!

via GIPHY

5. Szárítógépes trükk

Nyilván az a legjobb, ha a szabad levegőn szárítod meg a ruháidat, de ha rendszeresen használod a szárítógépet, akkor dobj egy tiszta teniszlabdát a szárítandó ruhák közé, hogy puhák maradjanak.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Warner Bros

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...