5 étel, amitől a szüleink gyerekként gyakran eltiltottak

Fagylalt, cukorka, csokoládé - téged melyiktől tiltottak a szüleid? Összegyűjtöttük, milyen finomságokat vontak meg tőlünk, hogy ne legyünk rosszul vagy betegek.

1. Fagylalt

Nyáron nem csak a felnőttek, a gyerekek is imádják a jégkrémet és a fagylaltot. Elég volt azonban egy kis torokfájás, és a szüleink rögtön eltiltottak minket tőlük. Ha ehettünk, akkor is mértéket kellett tartani, de ahogy cseperedtünk, úgy nőtt a választható gombócok száma.

2. Csípős paprika

A csípős ételek fogyasztása nem ajánlott a gyerekeknek. Tapasztalat, hogy a legtöbb gyerek nem is szereti a csípős, túl fűszeres dolgokat. Nálunk a szerkesztőségben is vannak azonban olyanok, akik már gyerekként is oda voltak a pikánsabb fogásokért, amik gyakran kétszer csíptek, és okoztak gyomorbántalmakat.

3. Nyalóka

"Kislányom, kisfiam ne egyél annyi nyalókát, mert lyukasak lesznek a fogaid!" - valószínűleg sokan hallottak hasonlóakat gyerekként. Szüleink nem tudtak minket teljesen eltiltani a különböző édes nyalókáktól és cukorkáktól, de a fogaink épsége érdekében muszáj volt némi szigort gyakorolniuk.

4. Kókuszgolyó

Mi volt a baj a kókuszgolyóval? Csak annyi, hogy a szüleink a legtöbbször nem aromát, hanem rumot (vagy inkább rumutánzatot) használtak a kókuszgolyóban. De más alkoholos sütik is tiltólistán voltak. Gyerekként tehát maradt a többi süti.

5. Csokoládé

A cukorkához és a nyalókához hasonlóan a csokoládé is gyakran került tiltólistára, egyrészt a cukortartalma, másrészt a kakaótartalma miatt. A szülők szerint, ha túl sok csokit eszünk, akkor székrekedésünk lesz. Szerencsére a csokitól sem tiltottak el minket teljesen, de a mértéktartás ebben az esetben is fontos volt.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek