5 étel, aminek már a szagától is rosszul vagyunk

Van olyan étel, aminek az illata titeket is zavar, de mégis megeszitek? Mutatjuk, hogy nekünk melyek azok...

Tudjuk, hogy nem szabad válogatni, ha ételről van szó, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek van legalább egy olyan étel, aminek a szagától a falra mászik. Mi most a szerkesztőségben kérdeztünk körbe ez ügyben. Szerencsére, olyan ételeket sorakoztattunk fel többségében, amiknek még ha zavar is az illata, mégis megesszük.

1. Töltött paprika

A töltött paprika sokak kedvence a szerkesztőségben, de énazóta nem szeretem, mióta gyerekként megpróbálták belém tömni. Rosszul vagyok az édes, fűszeres paradicsomos illattól, így ha a konyhában ilyen étel készül, inkább magamra zárom a hálószoba ajtaját.

Ha szeretitek a töltött paprikát, íme néhány recept:

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

2. Sárgaborsó-főzelék

Mint a legtöbb gyerek, Zsófi is utálta a sárgaborsó-főzeléket. A menzás kedvencről nem változott meg a véleménye, ne főzzenek ilyet a közelében:

3. Főtt tojás

A főtt tojásnak van egy jellegzetes, kénes illata, miután leszedtük a héját. Sokan érezzük ezt büdösnek, Petra sincs ezzel másként, de a főtt tojást azért még megeszi.

4. Sült malac

Érdekes, hogy a legtöbbünk nyálelválasztását beindítja, ha egy frissen sülő sertéshúst lát, és szagol. Anna is szereti a disznóhúst, de amíg sül, addig nem szívesen szimatolja, mert szerinte fura illata van.

5. Pacal

A magyar gasztronómiában talán nem nagyon van megosztóbb étel a pacalnál. Vagy imádja valaki, vagy utálja, köztes eset nincs. Dávid az utóbbihoz tartozik, a pacal bűzével ki lehet őt kergetni a világból.

Ki kér ezek után pacalt?

Pacalpörkölt sertéskörömmel

Nincs különösebb story. Pacalt kedvelők körében népszerű a körömmel, esetleg sertéscsülökkel készített verzió is. Receptemben a körmös verziót írom le, miután lányom így ...

Csülkös pacalpörkölt

Én nem szerettem a pacalt, egészen addig, amíg az egyik főzős műsorban nem láttam, hogyan készítik, és olyan guszta volt, hogy rögtön ki akartam próbálni. Igaz, ott nem csülkös volt, ...

Csülkös pacal sütőben sütve

Néha muszáj ilyen ételeket fogyasztanom. Szerintem ez is hozzátartozik az egészséges élethez. Nem lehet csak folytonosan diétázni. Elvem a mindig mindenből egészséges mennyiségben.

+1. Kávé

Egy ital illata is lehet taszító, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Juci a kávé illatát nem szereti. Szerinte nagyon szúrós, de azért egy pici pohárkával mindig megiszik belőle, hogy jobban menjen a munka.

Ti melyik étel illatától szoktatok kiborulni?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...