5 étel, ami szinte S-O-S-E S-I-K-E-R-Ü-L

Vannak mumusaink a konyhában - nektek mi az? Összeszedtünk párat, amiket valahogy sose sikerül tökéletesre összehozni, ezért inkább kihagyjuk őket repertoárunkból.

Kajamumusok. Sose felejtem el, hogy anyukám milyen ideges tudott lenni attól, mikor kiskoromban hétvégenként nekiment a piskótakészítésnek - másban nagyon ügyes volt, de a piskótája mindig lesüllyedt, szalonnás maradt. A sütőre fogtuk.

"Nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját!!" - de hiába tartottuk be, egy félig nyers, lapos tésztacsík lett a végeredmény legtöbbször. Porcukorral és lekvárral elment, oké.

Aztán ott van sokunknak a rizsfőzés - ismerek olyat, aki szakács létére is keresztet vet, ha erre kerül a sor.

Na és a híresen nehéz kelt tészták - nem jön fel az élesztő a legokosabb praktikák ellenére sem, a bejgli bereped, mi pedig megpukkadunk a dühtől.

via GIPHY

Összeszedtük az 5 döntős 'S-O-S-E-S-I-K-E-R-Ü-L' ételt:

5.) P I S K Ó T A

Tudjuk, hogy sok oda-vissza gyakorlott háziasszony ordít most fel, hogy "DEHOGY NEHÉÉÉÉZ!!!!", de azért itt páran egyetértettek, hogy a sütő, a jó alapanyag és recept meg az a bizonyos mázli függvénye, hogy ne essen össze a drága jó piskótatészta, bárhogy is igyekszel.

6 tojásos piskóta

Volt a fagyasztóban sok maradék tortakrémem, és a férjem nagyon kívánta a krémes sütit. Gondoltam, sütök egy piskótát és megtöltöm a maradékokkal. Ezt a receptet nagyon ajánlotta a ...

4.) Z S E R B Ó

Egyébiránt ide sorolhatnánk minden soklapos őrületet - a zserbó viszont talán viheti is a prímet. Több réteg élesztős tészta megsütögetése egyenként, dióval, lekvárral kenegetés, ezek ismétlése, aztán fényes csokibevonat gyártása...ahogy a recept is írja:

"A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább."

Te bevállalod?

Tökéletes zserbó

A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább. Ha ezzel a recepttel próbálkoztok, biztosan jól ...

3.) C S I R K E M E L L

A natúr csirkemellet zsiradékon kisütni egyszerűnek tűnhet, de szinte mindenki kiszárítja a magyarok egyik kedvenc húsfajtáját. Mi azt ajánljuk, sokkal kevesebb ideig süsd, mint szoktad, és napraforgóolaj és vaj keverékén! (Ja, és használj többször csirkecombfilét, nem bánod meg.)

2.) B E J G L I

Na, ez meg a fő mumus. A nők, asszonyok, mamák, anyák rémálma. VAJON MEGINT MEGREPED? Hozzátesszük, hogy rajtuk kívül általában senkit sem zavar. Mert isteni úgy is.

Birsalmás-diós bejgli

A megszokott diós és a mákos bejglin kívül számos ízletes töltelékkel gazdagíthatjuk a tésztát. Birsalmával egészítettem ki a diós tölteléket, és annyira finom lett, hogy a család ...

1.) R I Z S

A legtöbbünk őrülete a rizs. Periódusonként változik, van, hogy hibázni sem tudunk, máskor viszont évekig semmi. Mindig rossz lesz. Mert hiába mérjük ki a víz dupláját, hiába fedjük le, nem emelgetve a fedőt, nem keverve közben, vagy ragacsos marad vagy félkemény. Vagy leég.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...