5 életmentő kaja, ami nem hiányozhat egy egyetemista konyhájából

A napok összefolynak, és a vad partik, kemény tanulás, és az időszakos melók mellett kell valami kiadós étel is. Itt van öt alapanyag, ami feltétlenül legyen a konyhádban!

Ó, a főiskolai és egyetemi évek... Amikor már eléggé felnőtt vagy ahhoz, hogy azt csinálhasd, amiről gimiben álmodoztál. Ekkor még elég fiatal vagy ahhoz, hogy rossz döntéseket hozz. Élhetsz sajtburgeren, fejfájás csillapítón és kólán, felelősség nélkül legyintve a következményekre. Tudni illik az egyetemista éléskamrája általában tök üres.

via GIPHY

Vannak, akik nem jutnak túl a zacskós leves és a mikrós popcorn világán, de mutatok pár alapanyagot, ami nem árt, ha van az albérletben.

1. Többnapos kenyér

Nagyon sok pékség árul olyan kenyeret és péksütit, amit előző nap (vagy jobb esetben kora reggel) készítettek. Ezzel a kenyérrel semmi baj nincsen, de általában fele annyiba kerül, mint a friss. Nagyon jó a friss meleg kenyér is, de ha csak pár szelet toastkenyérre vágysz, tökéletesen megfelel a többnapos is. Melegszendvics, bundás kenyér, pirítós. Éljen a kenyér!

Mexikói melegszendvics - A receptért kattints ide!

2. Tojások

A mindenkor felhasználható és bevált táplálék. Tojássaláta, tükörtojás, rántotta, főtt tojás, tojásleves. Ehető hidegen, melegen és béna szakácsok is megbirkóznak vele. Nincs vita, tojás is mindig legyen otthon!

Bögrében sült tojás - A receptért kattints ide!

3. Lencse, bab, borsó

Mindhárom olcsó és jó alapanyag főzelékekhez, levesekhez vagy simán köretnek. A lencse- és babpüréből készült hamis húspogácsákból, vega hamburgert is csinálhatsz és te leszel a legmenőbb. Vigyázz! A babot és a lencsét áztasd be mielőtt használod, de vehetsz simán konzervet is, mert az sem pénztárcaszaggató.

A legegyszerűbb zöldborsófőzelék - A receptért kattints ide!

4. Jégsaláta

Tudom, néha 500 Ft-ba is kerülhet egy fej jégsali, de ha közel laksz egy piachoz, vagy simán csak szemfüles vagy, akkor potom 150-200 Ft-ért is találsz. Sokáig eláll a hűtőben és jó alapanyag salátákhoz, szendvicsekhez. Legalább a sok káros anyag mellett beviszel egy kis vitamint is a szervezetedbe.

Sajtos csirkesaláta - A receptért kattints ide!

5. Instant leves

Klisésen hangzik, de akkor is létfontosságú, hogy legyen a közeledben instant ramen leves. Hideg napokon, másnapokon egy tál zacsis ramen életmentő lehet. Ne ragaszkodj kizárólag a zacskóban található fűszerekhez, turbózd fel a löttyöt. Üss bele egy tojást fűszerezd újra, tegyél bele bacont, hagymát, spenótot. Megszámlálhatatlan lehetőség és mindössze pár száz forintos kiadás.

Zacsis ramen felturbózva - A receptért kattints ide!

Remélem szolgáltam némi útravalóval. Fogadd meg a tanácsom és legyenek a konyhádban legalább ezek a dolgok, mert jól esik egy kis meleg étel a sok gyorskaja között. Éljen az evés!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Felhúztuk a kedvenc kajáinkat, és kívánatosabbak lettünk, mint valaha

(viaKTCHN)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...