5 egyedi karácsonyi ajándék, aminek minden gasztrorajongó barátod örülni fog

Ha idén valami személyeset szeretnél ajándékozni, akkor ahelyett, hogy a plázákban vennél részt az ajándékkeresők túlélő viadalán, célozd meg a konyhát!

Ha a barátod rajong a gasztronómiáért, akkor a saját készítésű ajándékok, és egy-két ötletes apróság, amit a konyhában tud hasznosítani, tökéletes ajándék lehet a számára.

Home made fűszerolaj

A saját készítésű fűszerolaj ötletes, mutatós és könnyen elkészíthető. Tegyél petrezselymet, fokhagymát, chilit, vagy bazsalikomot forrásban lévő vízbe 20-30 másodpercre, rögtön utána mártsd jeges vízbe, majd itasd le róla a vizet. Ezután öntsd le olívaolajjal, turmixold össze, majd szűrd le. Az olajat töltsd egy szép üvegbe, a díszítéshez pedig használd egészben ugyanazt a fűszert, amit az ízesítéshez. Vagy, készítheted így is:

Karácsonyi fűszerolaj

A fűszerolaj tuti ajándék bárki számára, aki kicsit is szeret főzni. A boltban kapható olajok viszont nagyon drágák, és a fűszerezésük is egyhangú. Ez a merész, télies fűszerolaj ...

DIY cukorka és bonbon

A színes, illatos cukorkának és csokinak szinte mindenki örül. Így ha az a barátod, akit szeretnél megajándékozni édesszájú, nem lesz nehéz dolgod. Ha elkészültek az édességek, csak egy szép tasakra, vagy egy egyszerű befőttes üvegre lesz csak szükséged, de csomagolhatod egyszerű celofánba is, selyem, vagy bársony szalaggal átkötve. A bonbont tedd díszdobozba, amit bármelyik netes gasztrowebáruházból beszerezhetsz, és kösd át szalaggal.

Saját készítésű krémlikőr

Házi készítésű krémlikőrt is adhatsz, aminek karácsonykor van igazán nagy szezonja. Ha elkészült, az olajhoz hasonlóan itt is egy üvegre lesz már csak szükséged, és egy szalagra, mert a sűrű, krémes likőr eladja magát. Persze, választhatsz díszesebb üveget is, ami a karácsony színeiben pompázik.

Tojáslikőr házilag (eggnog)

A bolti tojáslikőröktől kiráz a hideg, mert a legtöbbnek elképesztően mű íze van, na de ez! Szinte nem lehet abbahagyni, úgyhogy érdemes óvatosan bánni az alkohollal, mert szépen ...

Fűszervaj

Gyakran készül nálunk ez a fűszervaj, mindig más fűszerekkel. Egyszerű, mégis nagyon finom, ízesítésének csak a fantáziánk szabhat határt. Tipp: juhtúró hozzáadásával még ...

Kekszes üvegek, csuprok

Aki aktív a konyhában, annak biztos, hogy jól jön egy-egy praktikus és mutatós tároló. A kisebb-nagyobb csuprot megtöltheted házi készítésű, apróbb keksszel, és ha kiürült a tartó, a konyha éke is lehet.

Jópofa kiszúró formák és kekszpecsétek

Ha az, akinek az ajándékot szánod, szeret sütni, néhány ötletes kiszúró formának, kekszpecsétnek és mintás sodrófának is jó eséllyel örülni fog. Válassz olyan formákat, és pecséteket, amik nem mindennapiak, és tükrözik annak a személyiségét, akit megajándékozol.

Dísznek sem utolsó:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...