5 dolog a konyhából, ami még tisztább lesz a napfénytől

A napozás nemcsak neked, hanem a konyhai dolgoknak is jót tehet. Használd ki a száraz, meleg időt, száríts a szabadban!

A nyári napsütésnek rengeteg előnye van, mosás után például ki lehet teregetni a szabadba, hogy a ruhák pillanatok alatt megszáradjanak. A napfény segíthet az egyes konyhai eszközök szárításában és tisztán tartásában. Ezeknek a dolgoknak biztosan nem árt, ha a napon felejted őket:

1. Koszos fa vágódeszka

A fa vágódeszka tisztán tartása nem egyszerű feladat, ha rosszul csináljuk, akkor megtelepedhetnek a felületén a baktériumok. Egy alapos mosogatás semmiképp nem árt, a szárítás pedig a napon is történhet. Nem állítható, hogy a nap 100 százalékban megöli a baktériumokat, de az biztos, hogy a vágódeszka így szépen kiszárad.

2. Elszíneződött műanyag ételtárolók

A műanyag ételtárolók könnyen elszíneződhetnek a zsíros ételektől vagy a paradicsomszószoktól. Facsarj citromlevet a problémás felületre, és tedd ki az edényeket a napra. A napfény segít majd a foltok eltüntetésében. A könnyű ételtárolókba érdemes valamilyen súlyt tenni, hogy a szél ne fújja el őket.

TIPP: Színes dolgokat ne hagyj sokáig a napon, mert kifakulhatnak!

3. Penészes hűtőpolcok

A hűtőszekrény polcai és fiókjai könnyen penészesek lehetnek. Egy alapos takarítás után helyezd őket néhány órára a napra, hogy jól kiszáradjanak!

Ez is érdekelhet!

7 takarítási hiba, amitől még nagyobb mocsok lesz otthon

4. Foltos tízórais zsákok

A textil tízórais zsákok rengeteg szennyeződéssel találkoznak a munkahelyen vagy az iskolában. Gyakori, kézi mosást igényelnek, de nyáron száríthatod a zsákokat a napon, hogy hamar újra használatba vehesd őket!

Tízóraira:

Chia puding

Este 1 perc alatt összeállítható, gyors és egészséges reggeli recept.

5. Büdös szemetes

A konyhai szemetes kültéri tisztítása a legjobb, amit nyáron a szabadban tehetsz. A napon szárítás segít a szagtalanításban és a fertőtlenítésben is.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...