5 dolog a konyhából, ami még tisztább lesz a napfénytől

A napozás nemcsak neked, hanem a konyhai dolgoknak is jót tehet. Használd ki a száraz, meleg időt, száríts a szabadban!

A nyári napsütésnek rengeteg előnye van, mosás után például ki lehet teregetni a szabadba, hogy a ruhák pillanatok alatt megszáradjanak. A napfény segíthet az egyes konyhai eszközök szárításában és tisztán tartásában. Ezeknek a dolgoknak biztosan nem árt, ha a napon felejted őket:

1. Koszos fa vágódeszka

A fa vágódeszka tisztán tartása nem egyszerű feladat, ha rosszul csináljuk, akkor megtelepedhetnek a felületén a baktériumok. Egy alapos mosogatás semmiképp nem árt, a szárítás pedig a napon is történhet. Nem állítható, hogy a nap 100 százalékban megöli a baktériumokat, de az biztos, hogy a vágódeszka így szépen kiszárad.

2. Elszíneződött műanyag ételtárolók

A műanyag ételtárolók könnyen elszíneződhetnek a zsíros ételektől vagy a paradicsomszószoktól. Facsarj citromlevet a problémás felületre, és tedd ki az edényeket a napra. A napfény segít majd a foltok eltüntetésében. A könnyű ételtárolókba érdemes valamilyen súlyt tenni, hogy a szél ne fújja el őket.

TIPP: Színes dolgokat ne hagyj sokáig a napon, mert kifakulhatnak!

3. Penészes hűtőpolcok

A hűtőszekrény polcai és fiókjai könnyen penészesek lehetnek. Egy alapos takarítás után helyezd őket néhány órára a napra, hogy jól kiszáradjanak!

Ez is érdekelhet!

7 takarítási hiba, amitől még nagyobb mocsok lesz otthon

4. Foltos tízórais zsákok

A textil tízórais zsákok rengeteg szennyeződéssel találkoznak a munkahelyen vagy az iskolában. Gyakori, kézi mosást igényelnek, de nyáron száríthatod a zsákokat a napon, hogy hamar újra használatba vehesd őket!

Tízóraira:

Chia puding

Este 1 perc alatt összeállítható, gyors és egészséges reggeli recept.

5. Büdös szemetes

A konyhai szemetes kültéri tisztítása a legjobb, amit nyáron a szabadban tehetsz. A napon szárítás segít a szagtalanításban és a fertőtlenítésben is.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...