5 dolog, amit mindenképp tegyél meg, ha új a konyhád

Mielőtt minden régi edényed bepakolnád az üres, vadiúj konyhádba (például költözéskor), akkor egy pillanatra most állj meg, és gondold át ezeket.

Költözéskor vagy a konyha felújításakor abban a szuper helyzetben vagy, hogy üres konyhád, a szekrények. Mielőtt mindent újra telepakolnál, vess egy pillantást erre a listára!

1. Szelektálj addig, ameddig csak bírsz

Szelektáld ki a „majd jó lesz még valamire” dolgaid, mindent, amit gondosan összegyűjtögettél az elmúlt években. Nem kell 40 bögre, 5 csomag gyűrött szalvéta, törött, kopott fazék….Szabadulj meg pár cucctól, és máris sokkal több helyed lesz...meg fogsz lepődni, mennyire sok!

Az üres szekrény sok lehetőséget rejt magában

2. Alaposan takarítsd ki a konyhaszekrényeket

Ez főleg akkor fontos, ha épp nem egy új lakásba költözöl, de akkor is muszáj egy alapos takarítással kezdeni, ha új konyhát építettél, mert az sem épp patyolattiszta, amikor elkészül. Mielőtt bepakolnál bármit, ne sajnáld az időt és az energiát a takarításra, mert utána már sokkal nehezebb lesz rávenni magad, hogy kipakolj mindent.

Mindent rejtő szekrény

3. Ellenőrizd a konnektorokat és a vizet

Minden megfelelően működik? Elég konnektor van a gépeidhez, vagy szükség van még extra hosszabbítóra? Nem csöpög a csap vagy a lefolyó? Be van kötve a mosogatógép rendesen? Mindent ellenőrizz, amivel még szerelési munkák járhatnak, hogy a végén ne kelljen duplán pakolnod.

4. Mérd le a szekrények és fiókok belsejét

Ezt is sokkal egyszerűbb megtenni addig, amíg nincs benne a rengeteg holmi a szekrényben. A méréssel megkönnyíted a saját dolgodat, mert belső kiegészítőkre, rendszerezőkre szükséged lehet, amikhez pedig elengedhetetlen a szekrény pontos mérete.

Rendszerezz, amíg még nincs tele a konyha!

5. Tervezd el, mit hova pakolsz

Nincs mese, le kell ülni és meg kell tervezni, hogy logikusan és kényelmesen legyenek elrendezve a konyhaszekrények. Akár öntapadós cetlikkel is jelölheted magadnak, hogy melyik szekrénybe mit tervezel, hogy még átláthatóbb legyen, utána pedig már sima ügy lesz a bepakolás.

Ezeket is nézd meg!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...