5 dolog, amit még nem csináltál egy üres üveggel

Mert az üres üvegedet nem csak a kukába hajítva tudod hasznosítani - oldj meg vele hétköznapi problémákat a konyhádban, figyelj!

Végre van haszna az üres pet- vagy üvegpalackodnak! Ne dobd a kukába egyből, hasznosítsd fel - hála a sok kreatív elmének, már mutatjuk is, mihez kezdhetsz vele!

1. Tedd az üres üveg szájára a meggyed, és szívószállal told a magot az üvegbe. Erről már ízHUSZÁR is írt korábban.

2. Használd a borosüveged tésztanyújtásra!

3. A klasszikus: válaszd szét vele a tojássárgáját a fehérjétől. Mi is kipróbáltuk már!

4. Sose tudod, mennyi tésztát főzz ki? Állíts annyi száraz spagettit az üvegbe, amennyi pont befér - ez a marok egy normál adag főtt tészta lesz.

5. Keverj bele az üvegbe előre palacsintatésztát - jó pár napra előre megvan a reggelid, csak ki kell öntened egy (két) adagnyit, és kisütni!

NÉZD a videót!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...