5 dolog, amit ideje elfelejteni a gyerektortákkal kapcsolatban

A torta bizony mindenkinek hatalmas kedvence. Tudtad, hogy még titkos összetevője is lehet? Nem kell akkor sem aggódnod, ha nincsen időd készíteni, van megoldás!

Tény, hogy a gyerekek ízlése igencsak furcsa tud lenni. Őket nem befolyásolják az olyan földhözragadt szabályok, mint hogy az édes a sós után jön, vagy hogy a hupikék törpikék fagyi nem a legegészségesebb választás. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem a legjobb jár nekik, ha tortáról van szó. Íme néhány rossz beidegződés, amelyektől ideje megszabadulnunk.

1. A torta nemcsak a gyerekek kiváltsága

Oké, tudjuk, nyakunkon a gyereknap, szóval most nem elvenni szeretnénk előlük a tortát, csak csendben megjegyezni, hogy attól, hogy egy torta egy gyereknek készül, az még nem jelenti azt, hogy a felnőttek nem élvezhetik. Nyilván vannak olyan alapanyagokból készülő torták, amelyek egy bizonyos életkor alatt élvezhetetlenek, de ha fordítva nézzük, akkor az az igazság, hogy egy gyerektortának nem kell „lebutítva” lennie, csak azért, mert gyerekeknek készül. A minőségi alapanyag, a gondos elkészítés legalább olyan fontos, mint a számukra olyan vonzó pompás külalak.

2. A kétréteges megoldás már a múlté

Volt idő, amikor az jelentette a gyerekeknek készülő tortát, hogy két piskótalap közé betöltöttek valami vajas krémet, a tetejére pedig csokimázat tettek. Szerencsére ezeknek az időknek vége van. Napjainkban az, hogy egy torta hány és milyen rétegből tevődik össze, igencsak kulcskérdés- Más textúrák, más technológiák, más ízek...minden réteg egy újabb lehetőség. Hiszen egy torta igazán akkor mutatja meg az igazi arcát, amikor felvágják, és végre látni lehet a keresztmetszetét.

via GIPHY

3. Egy tortának lehet titkos összetevője is

Egy jó tortát felvágni önmagában is igazi ajándék, manapság azonban sokszor nem áll meg itt a történet. A torta közepébe ugyanis nem is olyan bonyolult belerejteni egy kisebb méretű ajándékot, amitől még nagyobb lesz a meglepetés. Ezt a manővert még otthon is megcsinálhatjuk, ha vágunk egy kört a torta közepén, azaz meglékeljük, és a tetejét egy kis plusz piskótával lezárjuk.

Vaníliás fehér torta

Egy különleges desszertet szerettem volna készíteni, hogy méltó dísze legyen az ünnepi asztalnak, és jó desszert alternatíva legyen a bejgli ellenzőinek. Már nagyon régóta szemezek ...

Fraisier torta

Csak ezért a tortáért vártam az eperszezont, mert annyira gyönyörű, hogy már csak a látványért is muszáj elkészíteni. Persze az íze sem semmi, viszont meg kell érte dolgozni. Nekem ...

4. Nem csak a belső számít

Hangsúlyozzuk a nemcsak szót. Ugyanis természetesen számít a belső, nagyon is, de egy torta esetében a viccesen hangzó „ronda, de finom”, meg „majd megesszük kanállal” típusú mentség már szintén a múlté. Egy gyerektortára ez különösen igaz. Egy tortának van stílusa, van egyénisége, képes akár egy történetet is elmesélni. Egy jó torta messze túlmutat azon, hogy csupán a desszert szerepét töltse be. Egy jó gyerektorta olyan, hogy aki kapta, még felnőtt korában is emlékszik rá.

via GIPHY

5. A gyerekek nem érik be a két dimenzióval

A Micimackós vagy Jégvarázsos kép a torta tetején egy időben óriási népszerűségnek örvendett, de lássuk be, a gyerekeknek is jár a 3D. A tortának azért van oldala, és legfőképpen teteje, hogy különböző díszítőelemeket oda lehessen pakolni. A gyerekek imádják nézegetni (és fogdosni), hogy mi az, ami mozdítható a tortán, és általában elsőként ezt is eszik meg. Szóval a díszítőelemeken nagy a felelősség: nekik is nagyon finomnak kell lenniük.

Tortát nem tud mindenki csinálni, de szerencsére ma már minden lehetőség adott, hogy a profik megcsinálják helyettünk, sőt, házhoz is szállítják.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...