5 dolog, amit érdemes nagy tételben vásárolni

Liszt, cukor, olaj - nagyjából ez az, amit mindenki nagy tételben szerez be. De milyen élelmiszert érdemes még betankolni, hogy hét közben időt spórolj?

A mindennapos főzéshez jól kell tudni időzíteni - minden munkanap után boltba szaladgálni nem túl időtakarékos. Vannak persze élelmiszerek, főleg a zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak, amit frissen a legjobb beszerezni, de mik azok, amiből jó előre betankolhatunk?

1. Tésztafélék

Ha van hely a kamrádban, és szeretitek a tésztaételeket, akkor nyugodtan tárazz be belőle, hiszen sokáig tart a szavatossága. Természetesen nézz utána, mikor jár le, de ha az időpont még odébb van, hajrá! ritka dühítő, mikor egy doboz lasagne tésztáért kell negyed órát sorban állni délután hatkor. Ha nagyobb áruházak kimérős részleggel találkozol, iktasd be, mert úgy lehet a legolcsóbban hozzájutni ezekhez a termékekhez.

Amerikai sajtos tészta

Régóta szerettem volna kipróbálni a - filmekből már jól ismert - sajtos tésztát. Megtettem, és nem csalódtam. - Mármint az amerikaiakban.

Chorizós tészta

A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl ...

2. Müzlik és gabonapelyhek

A reggelizőpelyhek önmagukban nem a legegészségesebb reggeli - sőt - de ha ragaszkodsz hozzá, ebből is megvehetsz több dobozzal, ha épp leárazás van. A jóval egészségesebb házi müzli esetében azonban nagyon is van létjogosultsága a kimérős szekciónak, és a nagyobb tételnek. A zabpehely, az aszalt gyümölcsök, reszelt kókusz és társai sokáig elállnak, így minden reggel te magad keverheted ki magadnak a napindító energiaadagodat.

Sült mézes müzli

A gyerekek hétköznap reggelire kizárólag müzlit esznek. Ha van időm, ezzel kedveskedem nekik.  Ebből a mennyiségből majdnem egy kiló lesz. Vigyázat, mert napközben is rájárnak, így ...

Csokis-kávés hideg zabkása

Sietős reggeleken egyik kedvencem! Előző este összekeverek minden hozzávalót, és beleteszem abba az üvegbe, amiben másnap vinni fogom. Reggel szeletelek rá extra banán szeleteket, ...

Mézes gabonapelyhek

A mézes kukoricapehely nagyon jó ötletével először itt és itt találkoztam. Kicsit továbbgondoltam, részben azért is, mert nem volt kellő mennyiségű kukoricapehely otthon. Pontosabban ...

3. Konzervek

Nyilván nem mondunk újat azzal, hogy a konzerv nagyon sokáig eláll. Nem arra gondolunk, hogy tárazz be székelykáposztából meg pacalból, sőt, nem is a színehagyott zöldborsókat favorizáljuk, de paradicsom, bab, kókusztej, csicseriborsó jó minőségben kapható, és lényegesen le tudja rövidíteni a főzési időt.

Csicseriborsó curry

Pár hónapja érkezett Magyarországra egy indiai ismerősünk, akitől többek között ezt a receptet sikerült megtanulnom. Nem igazán rajongok a csípős, és erősen fűszeres ételekért, de ...

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

Olaszország északi részén ettünk először hasonló húsgombócokat, és nagyon megörültem, mikor az egy falat… Olaszország című könyvben találtam ezt a receptet. Nosztalgiáztunk egy ...

Spenótos-paradicsomos bucatini

Pillanatok alatt elkészíthető, harsogóan friss tavaszi-nyári tésztaétel, ami gyakorlatilag függőséget okoz.. A munkahelyi ebédrendelés állandó dilemmája, hogy mit is együnk, és mivel ...

4. Hüvelyesek

Nem tartoznak a drága alapanyagok közé, de ha gyakran készítünk babos, száraz borsós ételeket, akkor érdemes megbízható forrásból, nagy tételben bevásárolni, különösen, ha nem kedveljük a konzerves megoldásokat.

5. Fagyasztott zöldségek és gyümölcsök

Vannak termékek, amelyek jóval finomabbak fagyasztva, mint konzerv változatban - a zöldborsó és a gyümölcsök például. Ha valamiért belefutnánk egy nagyobb kiárusításba, és van egy nagyobb kapacitású mélyhűtőnk, akkor ebből is betározhatunk. Azért ha ilyen terméket vásárolunk, előtte tapogassuk át a zacskót! Ha nagyobb darabok vannak benne, azt azt jelenti, hogy a termék jegesedik, tehát egyszer már kiolvasztották. Ilyen esetben ne vegyük meg.

Chilisbab cipóban, villámgyorsan

Kedvesem egyik kedvence. Imádja! Méghozzá jó csípősen. Többféle chilisbabot készítettem már, ez volt a legutóbbi verzió. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon laktató. Én nem szeretem ...

Tortilla saláta

Eljött megint a nap, amikor a férjem chilis babot kap ebédre, én pedig a hozzávalókból "lopkodva":-) tortilla salátát készítek magamnak. Ha szereted a salátákat, tudod, hogy nem is olyan ...

Csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb ...

Via Business inseder

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...