Húshagyó hetet tartunk – ezúttal nemcsak a heti menü, hanem a Reggeli és vacsora rovatunk is a legjobb alternatívákat igyekszik adni a böjti héthez. Utána pedig jöhet a megérdemelt húsvéti dőzs!
A negyvennapos nagyböjt utolsó hetéhez érkeztünk – s ezúttal a heti vacsorakínálat is ehhez igazodik. Csupa vegetáriánus fogást válogattunk nektek, amikről úgy tartjuk, hogy simán alkalmasak arra a még mindig élő téves elképzelés cáfolatára, hogy hús kihagyásával nem lehet igazán jót főzni... szerintünk ezeket imádni fogjátok!
Hétfő
Hogy estére már ne tömjük tele szénhidráttal magunkat, tortillából csak egészen vékonyan használunk, ahogy a recept is rendelkezik – inkább a töltelék legyen több. Karamellizált hagyma és rengeteg sajt? Kinek hiányzik még innen a hús?
Kedd
Különleges téli salátákból is van még mit mutatnunk (friss tavaszi zöldek híján): a vörös radicchio-saláta sok nagy szupermarketben, de már jobb zöldségeseknél is beszerezhető, kesernyés ízű saláta: körtével, dióval, balzsamecettel és olívaolajjal viszont nem lesz rá panasz!
Szerda
Bár első blikkre szinte könyörög ez a hagymalecsó valamilyen minimális füstölt áruért, meg kell vallani, anélkül is isteni, szaftos finomság lesz belőle – valamilyen friss, ropogós pékáruval tálalhatjuk. Nagyon olcsó, nosztalgikus étel, a felhasznált paradicsommal (konzerv, sűrített) pedig a napfényt idézi.
Csütörtök
Ezt az artizán péksüteményt (az artizán szó a kézműves élelmiszert jelenti, vagyis jó minőségű alapanyagból, nem ipari méretben előállított kiváló minőséget, például a kenyérnél, péksüteménynél nem gyorsítják fel az élesztő erjesztési folyamatát) szakácsunk egy külföldi oldalról tanulta – a kelesztési idő alig negyvenperces, tény és való, ez kicsit macerásabb, mint a többi vacsoránk. De tényleg annyira megéri! Isteni, puha kelt tésztát harapni a hétnek vége felé, amikor már nagyon várjuk az ünnepet – erőt ad az utolsó munkanaphoz!
Péntek
Még kapni imitt-amott sütőtököt: vegyünk belőle egy nagyobb példányt és áldozzunk a marokkói konyha oltárán, ami egyébként is az egyik kedvencünk. A harissa, azaz a paprikakrém friss gyömbérrel, áfonyával, vörösbabbal, minden földi jóval paradicsomfürdőben – ezt hagytuk a végére, mert szerintünk az egyik legjobb vega fogás!