Húshagyó hetet tartunk ezúttal nemcsak a heti menü, hanem a Reggeli és vacsora rovatunk is a legjobb alternatívákat igyekszik adni a böjti héthez. Utána pedig jöhet a megérdemelt húsvéti dőzs!

A negyvennapos nagyböjt utolsó hetéhez érkeztünk – s ezúttal a heti vacsorakínálat is ehhez igazodik. Csupa vegetáriánus fogást válogattunk nektek, amikről úgy tartjuk, hogy simán alkalmasak arra a még mindig élő téves elképzelés cáfolatára, hogy hús kihagyásával nem lehet igazán jót főzni... szerintünk ezeket imádni fogjátok!

Hétfő

Hogy estére már ne tömjük tele szénhidráttal magunkat, tortillából csak egészen vékonyan használunk, ahogy a recept is rendelkezik – inkább a töltelék legyen több. Karamellizált hagyma és rengeteg sajt? Kinek hiányzik még innen a hús?

Hagymás-cheddar sajtos quesadilla

Imádom Chuck Hughest (A szakács, ha szabadnapos). A minap szemezgettem a receptjei között a foodnetwork oldalon, amikor megláttam ezt, és összefutott a nyál a számban. Mivel nem szoktam ...

Kedd

Különleges téli salátákból is van még mit mutatnunk (friss tavaszi zöldek híján): a vörös radicchio-saláta sok nagy szupermarketben, de már jobb zöldségeseknél is beszerezhető, kesernyés ízű saláta: körtével, dióval, balzsamecettel és olívaolajjal viszont nem lesz rá panasz!

Hidegtálak másképpen >>

Szerda

Bár első blikkre szinte könyörög ez a hagymalecsó valamilyen minimális füstölt áruért, meg kell vallani, anélkül is isteni, szaftos finomság lesz belőle – valamilyen friss, ropogós pékáruval tálalhatjuk. Nagyon olcsó, nosztalgikus étel, a felhasznált paradicsommal (konzerv, sűrített) pedig a napfényt idézi.

Hagymalecsó

Gyermekkorom egyik kedvenc étele. Főtt krumplival és füstölt szalonnával, ropogós héjú friss kenyérrel került az asztalra, de én mindig csak tejföllel összekeverve ettem (úgy is ...

Csütörtök

Ezt az artizán péksüteményt (az artizán szó a kézműves élelmiszert jelenti, vagyis jó minőségű alapanyagból, nem ipari méretben előállított kiváló minőséget, például a kenyérnél, péksüteménynél nem gyorsítják fel az élesztő erjesztési folyamatát) szakácsunk egy külföldi oldalról tanulta – a kelesztési idő alig negyvenperces, tény és való, ez kicsit macerásabb, mint a többi vacsoránk. De tényleg annyira megéri! Isteni, puha kelt tésztát harapni a hétnek vége felé, amikor már nagyon várjuk az ünnepet – erőt ad az utolsó munkanaphoz!

5+1 vacsora húsvét előtt >>

Artizán péksütemény bármikor

A kenyérsütéssel kapcsolatos net-kutatásaim során bukkantam rá erre az amerikai, eléggé "forradalmi", villámgyors, és nagyon sikeres kenyérsütési technikára! További információk a ...

Péntek

Még kapni imitt-amott sütőtököt: vegyünk belőle egy nagyobb példányt és áldozzunk a marokkói konyha oltárán, ami egyébként is az egyik kedvencünk. A harissa, azaz a paprikakrém friss gyömbérrel, áfonyával, vörösbabbal, minden földi jóval paradicsomfürdőben – ezt hagytuk a végére, mert szerintünk az egyik legjobb vega fogás!

További vegetáriánus ételekért kattints ide >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...