Ismét vissza a hétköznapokba! Mielőtt a négynapos hétvége utáni mélabú úrrá lenne rajtunk, irány a konyha, elő a november kínálta csemegékkel, hívjunk vendégeket és nyissunk ki egy palack finom bort!
Mindenkit lenyűgözhetünk az e heti vacsorakínálatunk fogásaival, de a titkot csak mi tudjuk: harminc percnél többet biztos, hogy most sem fáradoztunk a finomságok érdekében.
Hétfő
Induljon a hét egy kis luxussal: az eddigi sajt-sonka-kenyér boronálások után élesszük fel az ízlelőbimbóinkat egy almás-camambert-es-diós melegszendviccsel! Ne féljünk a szokatlan kombinációtól, ha egyébként is szívesen csipegetjük a finom sajtokat dióval, ezt a szendvicset imádni fogjuk!
Kedd
Egy jó kis gyors, pikáns, mexikói ízvilágú tészta! Hogy tovább lendítsük a mindennapok hangulatát, egy jó kis tex-mex makaróni főzéséhez folyamodunk! Gyors mozdulatok, egyértelmű hozzávalók, szimpla elkészítés – mégis egy komplett ételkölteményt tálalhatunk fél óra alatt az asztalra!
Szerda
Jó kis mediterrán fűszerezéssel koronázzuk meg a szerdát, a rengeteg, felhasznált fűszer jókedvre derít, talán még esti programot is kedvünk támad majd szervezni! A fűszerekkel összekevert olajos pác mindent elvégez helyettünk, nekünk csak ki kell sütni az egyébként is pillanatok alatt megpiruló csirkemelleket!
További fűszeres húsokat itt találsz >>
Csütörtök
Megint tésztázni fogunk: ezúttal vargányás-sonkás linguine-t főzünk. Jó-jó, de hát a vargánya csillagászati összegekbe kerül, így bármilyen más illatos gombával helyettesíthetjük, már rengeteg fajta kapható szárítva a boltokban.
További gombás tésztákért kattints ide >>
Péntek
Pénteken nem visszük túlzásba a dolgokat, az abszolút egyszerűségre törekszünk, pláne, hogy hétvégén végre úgyis kiélhetjük majd gasztromániánkat a konyhában. Bőven megelégszünk egy krémlevessel, ezúttal egy fokhagymás-sajtos verzión akadt meg a szemünk!
Jó hétvégét mindenkinek!