5 almás süti őszre

Mivel az alma éppen szezonját éli és egyre olcsóbb és finomabb, az almás süti iránti rajongásunknak hódolva futószalagon készítjük  belőle az édességeket. 

A nagyi almás pitéjén kívül van még egy-két tippünk, hogy milyen sütiket készíts belőle, egy jó almatortának mindig van helye a hétvégén!

Almás-fahéjas szelet

Klasszikus fűszerezésű torta mandulával és nem tévedés, almalével, amit nem lesz nehéz beszerezni, tekintve, hogy a lereszelt alma elég sok levet ereszt, így valódi gyümölcslével spékelhetjük meg a tésztát. A dobozos almaleveket ez esetben felejtsük el!

Almás-fahéjas szelet

Készülünk az őszre... Sőt az alma-fahéj párosítás kellőképpen karácsonyi hangulatot is idéz... Tészta állagából adódóan (nem morzsálódik) tökéletes elcsomagolni való - ...

Almatorta édesszájúaknak

Hasonló az előző recepthez, azzal a különbséggel, hogy talán még édesebb és még több benne az alma, a tojásfehérjétől pedig egészen légies érzetű lesz a süteményünk.

Almatorta édesszájúaknak

Németországban töltöm az idei évet. Ezt a receptet is itt tanultam, kicsit átvariáltam. Tegnap elkészítettem az "itteni" családomnak, és mára egy morzsa sincs belőle! ;)

Bécsi almás pite

Van valami nagyon nosztalgikus, szeretetteljes, melengető az almás sütikben! Bloggerünk, Gréti, tavaly Bécsben járt, ahol újra megkóstolta az egyik kedvenc pitéjét, a receptet pedig fel is töltötte. Nagyon érdemes kipróbálni!

Bécsi almás pite

Hawelka, a mindig nyüzsgő bécsi kávézó! Nekem még volt részem Josefine néni kiszolgálásában. Sajnos Ő már nincs közöttünk, de varázslatosan egyszerű és nagyszerű ...

Elzászi almatortácskák

Omlós tésztához alma? Na, a verseny fokozódik, mert ez is annyira finom, hogy egyszer mindenképp meg kell sütni, itt is van mandula, de már benne dió is.

Még több almatorta receptje >>

Elzászi almatortácskák

Ezek az almatortácskák most maradékokból készültek. A mélyhűtőben találtam mogyorós linzertésztát, és egy szilvás torta öntetéből is maradt egy kevés, amely tökéletesen megfelelt ...

Tarte Tatin

És akkor egy klasszikus, végül, de nem utolsósorban, az almás sütik őse, a tarte Tatin! Karamellás, tésztás almarétegek egymáson, nem egyszerű munka, de megéri a befektetett energiát.

Tarte tatin 2.- gyors

Első komolyabb receptes könyvem kedvenc darabja lett ez a torta, mert nagyon gyorsan elkészíthető, szaftos és gyümölcsös, de nem kell sokat dolgozni érte. Sajnos tatin-forma nélkül bajos ...

Még több recept almával >>

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...