Az 5 alapanyagos fogástól elállt a lélegzetetek, de faltátok az új reggeli tojásőrületet is

Az előző héten bemutattuk nektek azokat az új éttermeket, amelyek a járványhelyzet ellenére is kinyitottak, hoztunk pár villantós receptet, és hasznos konyhai trükköket is megismerhettetek. Ha nem találkoztatok ez elmúlt hét nap legjobb cikkeivel, most bepótolhatjátok!

  1. 7 étterem, amely a nehezített pálya ellenére az elmúlt időszakban nyitott meg
    1.

    7 étterem, amely a nehezített pálya ellenére az elmúlt időszakban nyitott meg

    Bár a járvány nem nagyon csendesedik, így a vendéglátóhelyeknek továbbra is az életben maradásért kell küzdeniük, az elmúlt hónapok sem teltek el étteremnyitások nélkül. 

  2. A tökéletes rozé sertésszűz nyomába eredtünk, megmutatjuk, mit találtunk!
    2.

    A tökéletes rozé sertésszűz nyomába eredtünk, megmutatjuk, mit találtunk!

    Sertésszűz, szűzérme, szűzpecsenye – nevezzük bárhogy is, ez egy igen nemes része a disznónak, amit némi odafigyeléssel gyorsan és profin elkészíthetünk. 

  3. CUKORSOKK: Piteformában született újjá az örök klasszikus, a Rákóczi-túrós
    3.

    CUKORSOKK: Piteformában született újjá az örök klasszikus, a Rákóczi-túrós

    A Rákóczi-túrós az egyik legautentikusabb magyar sütemény, gyerekkorunk egyik nagy slágere a rigójancsi, a mignon és dobostorta mellett. 

  4. Nézzünk egy fogós kérdést: kiderül, hogy kell-e áztatni a babot vagy sem
    4.

    Nézzünk egy fogós kérdést: kiderül, hogy kell-e áztatni a babot vagy sem

    Áztatni vagy nem áztatni a babot, ez itt a kérdés. Régen mindenki áztatott, most viszont az a trendi, ha kihagyjuk. Tényleg jó döntés? Nézzük a tényeket!

  5. Igyunk matéteát úgy, mint a pápa, a brazil modellek vagy Lionel Messi – Nem csak serkent, fogyaszt is!
    5.

    Igyunk matéteát úgy, mint a pápa, a brazil modellek vagy Lionel Messi – Nem csak serkent, fogyaszt is!

    Emlékszel azokra a dél-amerikai sorozatokra, amelyekben a főszereplők állandóan egy kis barna, szívószálas pohárkából itták a matéteát? Na de mi az a maté, és miért imádják a világ másik felén?

  6. Az 5 hozzávalós fogás, amitől eláll a lélegzet: készíts velünk PARMEZÁNOS-CSIRKEMELLES tésztát
    6.

    Az 5 hozzávalós fogás, amitől eláll a lélegzet: készíts velünk PARMEZÁNOS-CSIRKEMELLES tésztát

    Kevés alapanyagból, gyorsan készül el, ízletes, omlós és még laktató is, ráadásul netes közönségkedvenc. Az 5 hozzávalós parmezános csirke tényleg a tökéletes fogások közé sorolható!

  7. Csak só és víz kell a tökéletes pácolási trükkhöz, amitől a húsod MENNYEI lesz
    7.

    Csak só és víz kell a tökéletes pácolási trükkhöz, amitől a húsod MENNYEI lesz

    Ki gondolná, hogy a drágább, macerásabb olajos pácok helyett egy egészen egyszerű módszere is van annak, hogy a húsok puhák és ízletesek legyenek? A következő trükkhöz csak só és víz kell, ezektől lesz a húsételed igazán tökéletes!

  8. Így készül a diós-mogyoróillatú barna vaj, más néven barnított vaj
    8.

    Így készül a diós-mogyoróillatú barna vaj, más néven barnított vaj

    A barnított vaj csodás ízt ad az egyszerű süteményeknek is, mutatjuk, mi is tulajdonképpen, és hogy készül a beurre noisette, azaz a barna vaj.

  9. 8 egyszerű trükk, amivel még intenzívebb íze lesz a szárított fűszereidnek
    9.

    8 egyszerű trükk, amivel még intenzívebb íze lesz a szárított fűszereidnek

    Bár imádunk friss fűszernövényekkel főzni, sokan a könnyebb megoldást választjuk, és inkább szárított, bolti fűszereket használunk az ételek ízesítéséhez. Hogyan lehet még intenzívebbé tenni a fűszerek ízét? Mutatjuk!

  10. Mutatjuk a legújabb tojásos reggeli őrületet, amit te is tuti el fogsz készíteni!
    10.

    Mutatjuk a legújabb tojásos reggeli őrületet, amit te is tuti el fogsz készíteni!

    Könnyen meglehet, hogy ez a krémes hajtogatott rántotta lesz mostantól az egyetlen tojásos reggeli, amit életed során készíteni fogsz. Nem hibáztatunk érte, ez a recept tényleg TÖKÉLETES!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...