A heti vacsoramenüvel kipróbálunk pár újdonságot, melyekről eddig talán nem is hallottál vagy más formában nem ismerted őket. Természetesen ragaszkodunk a jól bevált feltételeinkhez, vagyis egyetlen fogás összeállítása-elkészítése sem vesz igénybe fél óránál többet. Készítsd a bevásárlólistát, majd uccu haza, hódoljunk a gasztronómiának!
Hétfő
Azt jól tudjuk, hogy egyesek kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva sosem fogyasztanak zöld ételeket – s általában a spenót, valamint a sóska tipikus céltáblái az utálatnak. A pármai tejszínes paraj viszont új és kicsit más: ez még a finnyásaknak is elnyerheti a tetszésést! Csupa tejszín, csupa sonka, csupa finomság!
Kedd
A börek egy hagyományos török fogás, amit lazán reprodukálhatunk saját konyhánk falai között, így megspórolhatjuk a sarki török büfénél elköltött ezreseket. A lényeg, hogy előre csomagolt, készen vásárolt tésztát használjunk, és már csak az isteni, fűszeres tölteléket kell összeállítanunk!
Szerda
Végre egy olaszos fogás, amit a vegák is imádni fognak! Minek ide hús, ha kapunk lédús, hihetetlenül piros paradicsomokat konzervben, mennyei sajtokat és sok-sok petrezselymet? Bár fokhagymából csak két gerezdet ír elő a recept, mi biztos, hogy a 3-4 darabkáig is feltornázzuk a mennyiséget...
Sajt, túró, tejföl – készítsd őket otthon! >>
Csütörtök
A sült krumpli nagy találmány, mert minimális befektetéssel maximális értékű finomságot húzunk ki a sütőből, arról nem beszélve, mennyi kalóriát megspórolunk azzal, hogy nem olajat használunk hozzá. Ezúttal édesburgonyából készítjük, jöhet rá só, szerecsendió.
Péntek
Már a lazításra készülünk, egy mennyei palacsintát azért még összedobunk! A szokásos lekváros, kakaós, túrós verziók helyett újítunk – szőlőszirupot készítünk az édes tésztalapokhoz, mindenkit le fogunk nyűgözni, aki kóstolja!
A tél sztárjai – bab és lencse! >>