42 új étterem kapott egy év alatt Michelin-csillagot Németországban

Megdöbbentő számok Németországból - nem győzték osztogatni a Michelin-csillagokat, egy év alatt 42 új étterem lett gazdagabb a legrangosabb gasztronómiai kitüntetéssel.

Negyvenkét új étterem kapott idén Michelin-csillagot Németországban, ahol 309 étteremnek ítélte oda csillagait a Michelin gasztronómiai kalauz, amelynek 2019-as németországi kiadását kedden mutatták be Berlinben.

Mivel több étteremtől is megvonták csillagát, illetve csillagait, így összességében csak kilenccel nőtt idén a Michelin-csillagos éttermek száma Németországban. Tíz étterem kapott három Michelin-csillagot konyhájáért, szolgáltatásaiért, eggyel kevesebb, mint tavaly. Öt új étteremnek ítéltek oda két Michelin-csillagot, ám hat étteremtől megvonták vagy mindkét csillagát, vagy egycsillagos lett. Egy Michelin-csillaggal 261 éttermet jutalmaztak, közülük 37 először kapta meg az elismerést.

Őzagyterrine (Max Stiegl)

"Az új Michelin-csillagok esetében sokat nyomott a latban, hogy helyi termékeket használnak, sőt számos szakács maga termeli a konyhára kerülő zöldségeket" - mondta Pascal Couasnon, a Michelin-kalauz egyik illetékese.

A legtöbb, 77 Michelin-csillagos étterem Baden-Württemberg tartományban van, Bajorországban 52, Észak-Rajna-Vesztfáliában 47, Rajna-vidék-Pfalz tartományban 27.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Még csak 20 éves volt, mikor megkapta a Michelin-csillagot...és mi kóstoltuk a főztjét!

MTI

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...