4+1 tuti tipp - így grillezz biztonságosan halat

A hal grillezéshez való előkészítése, fűszerezése és aztán a sütése is gyakorlott kezeket igényel, ehhez adunk tippeket és egy plusz ötletet nektek. (x)

Ha nem volt egy horgász a családban, aki megtanított volna halat pucolni, akkor jobb a halárusodra bízni ezt a feladatot. Az előkészített hallal már sokkal egyszerűbb dolgod lesz. Így fűszerezd és süsd ügyesen:

Egyszerűen elkészíthető pisztráng a grillről, a receptért kattints a képre!

A ropogós bőre a legfinomabb

A konyhakész hal bőrét semmi esetre se távolítsd el, ez lesz a kedvenced sütés után. Mindig a bőrös oldalán kezdd el a sütést, így a másik oldalon már csak röviden kell a tűz fölött tartanod, és szaftos marad húsa.

Ne rácson süsd

A sütőrács használata nagyszerű, ha szeletelt húsokat készítünk, de az odaégett finom húsú halat csak darabokban tudod leszedni róla. Sokkal jobb ha vagy a kifejezetten halsütésre kialakított rácsot használod, ebből van egy és több hal behelyezésére alkalmas fajta, amelyek mindegyikén található forgatónyél, ami megegyszerűsíti a hal mozgatását. A másik nagyszerű lehetőség a vaslapos sütés. Itt egész és szeletelt halat is jó készíteni. Mindenképpen fém spatulát használj hozzá. Ha még nem nem mozdul a hal várj egy kicsit, ameddig jól lepirul, akkor könnyedé át tudod forgatni a másik oldalára.

Egy keleti fűszerezésű hal a grillről, receptért kattints a képre!

Olajat a tűzre

A szép fehér húsú halat nem kell pácolni, gyorsan megsül enélkül, sőt, a savas pác csak szétporlasztja a hal húsát. Citromot tehetsz karikára vágva zöldfűszerekkel, a hal közepébe, de ne nyomkodd rá a levét a halra. A legjobb ha a só, bors mellett olajat használsz, ezzel kened be a halat kívül-belül, plusz a halsütő rácsot vagy sütőlapot is áttörölheted vele, ez segít a letapadás ellen.

Fűszerezés

Ha figyelmesen végigolvastad cikkünket, nagyjából összeállt a kép. Hagyd meg a hal fajtájára jellemző ízét, ne fűszerezd túl. Elég egy kis só és bors, hogy kihozd az egyedi aromáját. Ha egészben készíted, tehetsz a hasába illatos zöldfűszereket, mint rozmaring, kakukkfű vagy éppen kapor. Pár citromkarikával pedig biztosíthatod sülés közben a nedvesség pótlását.

Egy nagyszerű epres pezsgőkoktél a hal mellé? Kattints a képre a receptért!

+1 tipp

A hal egyik nagyszerű kísérője a jól behűtött, buborékozó pezsgő. Válassz egy palackkal a sütéshez megfelelőt a Törley kínálatából itt!

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!