4+1 spanyol étel, amit vétek lenne kihagyni a nyaralás alatt

Izgalmas, ízekkel teli ételek, amik kihagyhatatlanok, ha Spanyolországban jártok a nyáron!

A spanyoloknak nemcsak a kultúrája, de a gasztronómiája is rendkívüli izgalmakat, meglepő ízeket rejt. Hoztunk 4+1 isteni finom és tipikus spanyol ételt, amit kötelező megkóstolnotok, ha spanyol nyelvterületen jártok!

1. Gazpacho

A spanyolok könnyű, nyári levese tulajdonképpen egy paradicsomleves, de annál sokkal intenzívebb, erőteljesebb az íze. Általában paradicsom, uborka, hagyma, fokhagyma, olíva olaj, borecet és só kerül bele. Jéghidegre hűtve a legjobb, a legfinomabb verziót én Andalúziában ettem, zöldség és pirítóskockákkal.

Hűsítő gazpacho

A legfrissítőbb nyári leves - a paradicsompucolás kicsit időigényes, de ha igazán érett a paradicsomunk, hamar megvan! ha a hűtőből kivéve nagyon sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá egy ...

2. Paella

A spanyolok rizzsel készített egytálétele, amelybe régiónként más zöldséget, más húsfélét raknak. Az eredetit Valenciában találták fel, de különböző verziói az egész országban megtalálhatók. A tengeri herkentyűs verziót paella de marisco néven kell kérni, a paella de verdurasban pedig csak zöldségek vannak. Ha egyszerre szeretnél mindent, a paella mixta a jó választás.

3. Tortilla Española

Ne dőljetek be a névnek, ha tortillát kértek spanyol nyelvterületen, akkor ne feltétlenül egy torillatekercset képzeljetek el, ami meg van töltve zöldségekkel, sült hússal, szósszal…. A spanyol tortilla ugyanis egy vastag, krumplis rántotta, amit általában reggeliként tálalnak!

4. Pulpo a la Gallega

Ez nem más, mint főtt polip paprikával, sóval és olívaolajjal tálalva. Az igazat megvallva, kicsit nyálkás és rágós étel, de van egy grillezett, krumplival és zöldségekkel tálalt verziója is, ezt pulpo a la plancha, vagy pulpo a la parilla néven találjátok! De kihagyhatatlan gasztro élmény az biztos!

+1 Churros

A churros személyes kedvenc (édesszájúak előnyben). A churros nem más, mint sült fánktészta rudacska cukorba hempergetve. Leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként eszik, de kávéba is szívesen mártogatják gyakorlatilag bármikor! Ha Las Palmas de Gran Canarián jártok, mindenképp látogassatok el a Churreria LaMadrilena nevű étterembe, ahol isteni churrost ehettek!

Churros csokoládészósszal

A spanyol churros nem csak a legropogósabb fánkféle, de egyben az egyik legegyszerűbb és legfinomabb is. Szóval sütésre fel, csak aztán ne felejtsétek el jól meghempergetni a fahéjas ...

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...