4+1 dolog, amit sose csinálj lefekvés előtt, ha jól akarsz aludni

Úgy érzed, mindent kipróbáltál, hogy jól aludj? Lehetséges, hogy inkább pár rossz szokásodtól kell csak megszabadulnod.

Ne nagyon egyél

Soha ne egyél közvetlenül lefekvés előtt, hiszen a szervezeted nem tudja rendesen megemészteni a bevitt táplálékot, emiatt gyomorégésed lehet az éjszaka folyamán, ami rontja az alvásminőségedet, sőt hosszabb távon akár refluxot is okozhatsz.

Ne gyúrj

A legideálisabb, ha este 6 és 8 óra között végzed el a napi mozgást, mert így van ideje a szervezetednek „lepörögnie”. Ha későbbre hagyod az edzést, akkor garantáltan nem fogsz tudni rendesen aludni, hiszen a véráramba rengeteg adrenalin kerül, ezek pedig órákig stimulálnak.

Ne kütyüzz

Tudjuk, hogy jó érzés elalvás előtt megnézni egy utolsó részt a sorozatunkból és elolvasni a híreket, de van egy nyomos okunk, miért ne tedd! Az egyik, hogy ezzel felpörgeted az agyadat, és nem tud időben „kikapcsolni”, ami miatt így nem tudsz mélyen aludni az éjszaka folyamán.

Ne tütükézz sokat

Persze nem egy pohár borra gondolunk, de sokkal többet ne igyál, ha fontos, hogy kipihend magad másnapra. Ha becsípve, közvetlenül ivás után lefekszel, sokkal rosszabb lesz a másnap, a másik pedig, hogy könnyebben lehetnek húzós rémálmaid.

Ne aludj túl melegben

Tudjuk, hogy nagyon jó érzés úgy ágyba bújni, hogy a szobában is nagyon meleg van, de ez nem éppen szolgálja az alvásodat, mivel a testhőmérsékleted folyamatosan csökken éjjel. Ezért a szakértők szerint az az ideális, ha 15 és 19 fok közötti a hőmérséklet a szobában, ahol alszol. Lehet, hogy ez nagyon kevésnek tűnik, de egy meleg takaró alatt, hidd el, hogy nem fogsz fázni.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...