Ma nyitotta meg kapuit a Belvárosi Sörfesztivál, amely a tavalyi közönségsikernek köszönhetően idén már öt napig, még nagyobb helyszínen várja a sörkedvelőket a Szabadság téren. A fesztivál szervezőinek már az első, 2011-es rendezvényük óta kiemelt céljuk, hogy széles közönségnek mutassák be a hazai sörkultúrát, erősítsék azt, és edukálják a fogyasztókat.
Az idei évben a prémium magyar sörfőzésre és a sörök sokszínűségére helyezik a hangsúlyt. „Azt látjuk, hogy a sörfogyasztók ugyan egyre tudatosabbak, kifejezetten keresik az új ízeket, a minőségi söröket, ugyanakkor az edukációnak van helye. A több mint 1700 fős friss felmérésünk szerint a megkérdezettek kevesebb mint fele ismeri saját bevallása szerint a söröket” – emelte ki Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál egyik szervezője.
A fesztivál látogatóit június 6. és 10. között közel 40 sörfőzde várja mintegy 250 sörkülönlegességgel. Amellett, hogy az ország legtöbb kisüzemi és kézműves főzdéjével itt találkozhatnak a sörkedvelők egy helyszínen, a legnagyobb sörgyárak kínálatát és az importsörök legjavát is megkóstolhatják. „Erre van is igény a fogyasztók oldaláról: a felmérésünk eredménye szerint közel ugyanannyian keresik a klasszikus ízeket, mint a kézműves söröket, és a sörkülönlegességeknek, ízesített söröknek is komoly közönsége van” – mondta el Kurucz Gergely, a fesztivál másik szervezője. Az élményt finom ételek és koncertek teszik teljessé.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is háromféle, a különböző sörtípusokhoz illő fesztiválpohárból választhatnak majd a kilátogatók. A főzdék a megszokott mértékek mellett 2 dl-es kóstolót is kínálnak, ezzel is erősítve a fesztivál üzenetét, mely szerint a mennyiség helyett a minőségi sörfogyasztásra helyeződik át a hangsúly.
A fesztiválra – amely szerdán, csütörtökön és vasárnap 11.30 és 00.00 között, pénteken és szombaton pedig 11.30 és 02.00 között várja az érdeklődőket – a belépés ingyenes, a kilátogatóknak csak a sörfogyasztáshoz kell megvásárolniuk az egyedi fesztivál-üvegpoharat.
Ezeket olvastad már?
10 filléres trükk, amiket ki kell próbálnotok
Az internet tele van filléres ötletekkel, amik tényleg nagyban könnyíthetnek az életünkön. Összegyűjtöttük a 10 kedvencünket a legutóbb látottak közül.
NosaltyLecsótörténelem – a magyar klasszikus lecsó régen és most
A lecsó az egyik legfinomabb nyári étel, amiért már Krúdy Gyula és Kodály Zoltán is rajongott. Te is kitunkolod a szaftját?
Petrás GabriellaLevágta saját ollóját a rák, amikor élve tették szegényt a...
Ilyet még tényleg sose láttunk. A rák, aki a saját életét menti meg, mikor élve dobják a forró levesbe: levágja saját ollóját.
NosaltySzíntelen termékkel rukkolt elő a Coca-Cola, ami nem csak víz
Ötven különböző receptet kellett tesztelni, mire létrejött az új ital.
Fenes Gábriel