4 tipp a serpenyőd használatához

Vajon megfelelő ételeket készítesz a teflonos serpenyődben? Ügyelsz a hőfok megválasztására? Nem mindegy, hogyan tisztítod és tárolod! Most ellenőrizheted tudásod!

A tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők megkönnyítik a hétköznapi sütögetést. Egyszerűbb a tisztán tartásuk, és kevesebb zsiradékra van szükség az egyes ételek elkészítése során. Annyira egyszerű és hasznos egy ilyen edény a háztartásban, hogy nem is tudjuk, mi lenne velünk nélküle. Azonban nem biztos, hogy mindenki a megfelelő módon használja. Íme, a helyes használati útmutató - csekkold le, mennyire vagy jó a serpenyődhöz!

Ezeket olvastad már?

1. Ne pörkölj alá!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne használd túl magas hőfokon. A tapadásmentes bevonatot ugyanis alacsony hőmérsékletre fejlesztették ki. Nagyszerű tojás- és palacsintasütésre, de nem alkalmazható steak készítésére. A teflonserpenyőben készített étel nem barnul, pirul olyan módon, mint ahogyan egy rozsdamentes vagy öntöttvas edényben. Tehát, vésd észbe, nem használhatod mindenféle ételhez!

Ezeket olvastad már?

2. Nincs vastag zsírozás!

Ne használj sütősprayt, ez egy olyan vékony filmréteget von az edény belső falára, amit nagyon nehéz lesz kitakarítani belőle. Ami viszont teljesen javasolt: egy kevés olaj vagy vaj. Nem kell nagy mennyiség hozzá, mivel ahogy a neve is mondja, az edényed tapadásmentes. Ne feledd, csak a serpenyőt kell olajoznod, nem az ételed!

Fordítólapát és csipesz, 2 az 1-ben a Nosalty WebShopból

További szuper biztonságos terméket a serpenyődhöz itt találsz!

3. Óvatos bánásmód!

Vigyázz az edény bevonatára, óvatosan süss benne és tisztítsd. Cseréld le a fém spatuládat gumis, szilikonos bevonatúra vagy fából készültre, nehogy megsértsd a teflonos részt. Mosogatásnál használj mosogatórongyot vagy puha szivacsot. Ha mégis repedéseket, sérüléseket találsz a felületén, akkor sajnos le kell cserélned az edényt!

4. Helyes tárolás

A jó hír, hogy van még egy dolog, amivel meghosszabbíthatod az életét! Helyezz papírtörlőt az edények közé, így a ki- és bepakolás közben nem csúszkálnak egymáson, és nem karcolódik meg a felületük. Vigyázz a serpenyődre, és ő is vigyáz rád!

(via: tastingtable.com)

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!