4 tipp a serpenyőd használatához

Vajon megfelelő ételeket készítesz a teflonos serpenyődben? Ügyelsz a hőfok megválasztására? Nem mindegy, hogyan tisztítod és tárolod! Most ellenőrizheted tudásod!

A tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők megkönnyítik a hétköznapi sütögetést. Egyszerűbb a tisztán tartásuk, és kevesebb zsiradékra van szükség az egyes ételek elkészítése során. Annyira egyszerű és hasznos egy ilyen edény a háztartásban, hogy nem is tudjuk, mi lenne velünk nélküle. Azonban nem biztos, hogy mindenki a megfelelő módon használja. Íme, a helyes használati útmutató - csekkold le, mennyire vagy jó a serpenyődhöz!

Ezeket olvastad már?

1. Ne pörkölj alá!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne használd túl magas hőfokon. A tapadásmentes bevonatot ugyanis alacsony hőmérsékletre fejlesztették ki. Nagyszerű tojás- és palacsintasütésre, de nem alkalmazható steak készítésére. A teflonserpenyőben készített étel nem barnul, pirul olyan módon, mint ahogyan egy rozsdamentes vagy öntöttvas edényben. Tehát, vésd észbe, nem használhatod mindenféle ételhez!

Ezeket olvastad már?

2. Nincs vastag zsírozás!

Ne használj sütősprayt, ez egy olyan vékony filmréteget von az edény belső falára, amit nagyon nehéz lesz kitakarítani belőle. Ami viszont teljesen javasolt: egy kevés olaj vagy vaj. Nem kell nagy mennyiség hozzá, mivel ahogy a neve is mondja, az edényed tapadásmentes. Ne feledd, csak a serpenyőt kell olajoznod, nem az ételed!

Fordítólapát és csipesz, 2 az 1-ben a Nosalty WebShopból

További szuper biztonságos terméket a serpenyődhöz itt találsz!

3. Óvatos bánásmód!

Vigyázz az edény bevonatára, óvatosan süss benne és tisztítsd. Cseréld le a fém spatuládat gumis, szilikonos bevonatúra vagy fából készültre, nehogy megsértsd a teflonos részt. Mosogatásnál használj mosogatórongyot vagy puha szivacsot. Ha mégis repedéseket, sérüléseket találsz a felületén, akkor sajnos le kell cserélned az edényt!

4. Helyes tárolás

A jó hír, hogy van még egy dolog, amivel meghosszabbíthatod az életét! Helyezz papírtörlőt az edények közé, így a ki- és bepakolás közben nem csúszkálnak egymáson, és nem karcolódik meg a felületük. Vigyázz a serpenyődre, és ő is vigyáz rád!

(via: tastingtable.com)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...