4 tipp, hogy ne sírj hagymavágás közben!

Mindig érdekelt, hogy miért sírunk a hagymától, de legfőképpen az, hogy hogy szüntethetném vagy előzhetném meg. Mert baromi idegesítő, valljuk be!

Én azon kevesek közé tartozom - a fentiek ellenére - , akik szeretnek hagymát aprítani. Megvan a praktikám is hozzá, és valamiért élvezem. Igen, a szagát is. Viszont a sírás, na az elmaradhatna. Mint megtudtam, ilyenkor szulfinsav kerül a levegőbe, ettől jönnek a könnyek, de a hagyma jellegzetes csípős-pikáns íze is ennek köszönhető, szóval meg kell szoknunk. Az alábbi videón a jókiállású fiatalember elmondása szerint a 3 fő módszer, amivel elkerülhetjük, hogy 10 éves kisgyerek mintájára bömböljünk pörköltfőzés előtt, a következő:

1. Tároljuk a hűtőben a hagymát felvágás előtt - a hideg lefogja a gázokat.

2. Vagy merítsük felvágás előtt a fejet jeges vízbe.

3. Esetleg mártsuk a hagymát szintén egészben, héjastul forró vízbe - ettől természetesen a textúrája is megváltozik.

4. Végül vehetünk a szánkba egy szelet kenyeret is. Elvileg ekkor elmarad a bőgés - nekem ez a rész a kedvencem, viccesen beszél tele szájjal.

Lássuk:

Ezt láttad már?

Ilyen gyors hagymaaprítást még sose láttál!

(via CHOW, címlapfotó: dollen/Flickr)

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...