Reggeli szendvicsen, salátákban, vagy tésztával - a párizsit sokan bármilyen formában szeretik fogyasztani. Akik viszont nem szeretik, azok főleg azért éreznek így, mert egy csomó téves információt társítanak hozzá, melyeket most megpróbálunk eloszlatni.
1. Nem húsból készül
Manapság elég nehéz lenne azt kivitelezni, hogy egy felvágott ne tartalmazzon húst, vagy ne minőségi húsból készüljön. A Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza, hogy a parizernek mennyi húst kell tartalmaznia. Párizsinak azt a terméket lehet nevezni, amely legalább 51% húst tartalmaz, és ebbe nem számíthat bele a csontról mechanikusan lefejtett hús. A kész termékbe tehát nem kerül semmiféle maradék.
2. Unalmas
Ma már különböző ízesítésekben kapható a párizsi. A natúr mellett van füst ízű, sajtos füst ízű, csípős, snidlinges, de még pizzás változat is. Mindenki megtalálhatja a kedvencét, vagy a változatosság kedvéért cserélgethetjük őket. A párizsi könnyen beilleszthető a kiegyensúlyozott, változatos étrendbe, nem kell minden nap enni, mert úgy bármire rá lehet unni.
3. Nem lehet megszerettetni a gyerekekkel
Tény, hogy a gyerekek nagyon válogatósak tudnak lenni. Két dolgot tehetsz, ha nagyon meg akarod velük etetni a reggeli párizsit. Az egyik, hogy úgy csempészed bele az ételükbe, hogy ne tudjanak róla. Ez nem túl szép dolog, ezért inkább a második lehetőséget ajánljuk, ami a kreatív tálalást. Próbálkozz kis állatkákkal, vagy dekoráld ki szépen a tányért, hogy feldobd a gyereked napját.
4. Csak szendvicsbe való
A párizsit legtöbbször a szendvicsbe rakjuk. Pedig készíthetünk belőle salátát, fasírtot, vagy tehetjük tésztába is:
Próbáld ki a Nosalty receptjeit a Sága Füstlizer termékeivel!
Párizsis körözött Parti szendvics Csilla konyhájából Tavaszi fasírt párizsiból