4 tévhit a párizsiról, amit ideje eloszlatni

A párizsi az egyike a megosztó élelmiszereknek. Sok tévhit él vele kapcsolatban, amiket most megpróbálunk eloszlatni. (x)

Reggeli szendvicsen, salátákban, vagy tésztával - a párizsit sokan bármilyen formában szeretik fogyasztani. Akik viszont nem szeretik, azok főleg azért éreznek így, mert egy csomó téves információt társítanak hozzá, melyeket most megpróbálunk eloszlatni.

1. Nem húsból készül

Manapság elég nehéz lenne azt kivitelezni, hogy egy felvágott ne tartalmazzon húst, vagy ne minőségi húsból készüljön. A Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza, hogy a parizernek mennyi húst kell tartalmaznia. Párizsinak azt a terméket lehet nevezni, amely legalább 51% húst tartalmaz, és ebbe nem számíthat bele a csontról mechanikusan lefejtett hús. A kész termékbe tehát nem kerül semmiféle maradék.

2. Unalmas

Ma már különböző ízesítésekben kapható a párizsi. A natúr mellett van füst ízű, sajtos füst ízű, csípős, snidlinges, de még pizzás változat is. Mindenki megtalálhatja a kedvencét, vagy a változatosság kedvéért cserélgethetjük őket. A párizsi könnyen beilleszthető a kiegyensúlyozott, változatos étrendbe, nem kell minden nap enni, mert úgy bármire rá lehet unni.

3. Nem lehet megszerettetni a gyerekekkel

Tény, hogy a gyerekek nagyon válogatósak tudnak lenni. Két dolgot tehetsz, ha nagyon meg akarod velük etetni a reggeli párizsit. Az egyik, hogy úgy csempészed bele az ételükbe, hogy ne tudjanak róla. Ez nem túl szép dolog, ezért inkább a második lehetőséget ajánljuk, ami a kreatív tálalást. Próbálkozz kis állatkákkal, vagy dekoráld ki szépen a tányért, hogy feldobd a gyereked napját.

4. Csak szendvicsbe való

A párizsit legtöbbször a szendvicsbe rakjuk. Pedig készíthetünk belőle salátát, fasírtot, vagy tehetjük tésztába is:

Párizsi saláta

Mindenki szeret enni, de nem mindenki szereti a villás fogadtatást - gondolok most a locsoló vendégekre, de ezt a szendvicset, melyet leírtam szívesen el fogadják.

Rakott Bolognai kicsit másképp

Anyukámat az őrületbe kergettem kiskorom óta, hogy nem ettem meg a húst. A bolognait imádtam, de mindig kipiszkáltam a húst belőle. Ekkor jött a nagy újítás, csináljuk párizsiból. ...

Tavaszi fasírt párizsiból

Ez a könnyed fasírt bármilyen főzelékhez jó. Nálam burgonyás főzelékhez készült, majd készítettem hozzá vegyes salátát is, joghurtos-tzatzikis öntettel, amivel ez a zöldséges ...

Próbáld ki a Nosalty receptjeit a Sága Füstlizer termékeivel!

Párizsis körözött

Parti szendvics Csilla konyhájából

Tavaszi fasírt párizsiból

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...