4 szer az otthonodból, ami szuper ROZSDA ellen

Sem a ruháinkon, sem a háztartási eszközeinken nem szeretjük a rozsdafoltokat, de van módja, hogy megszabaduljunk tőlük!  

A rozsdafoltok sokszor makacsok, és nem könnyű szabadulni tőlük, de mutatunk néhány módszert, mellyel házilag is sikerülhet, súlyosabb kemikáliák nélkül.

1. Citrom

A frissen facsart citromé az igazán tökéletes, de az üveges is megteszi, ha ezzel próbálnánk meg nekimenni a csúnya foltoknak. A citromsav mindenekelőtt a ruhákról és egyéb textíliákról, például a szőnyegekről szedi le hatékonyan a rozsdafoltokat. És ha két legyet ütnénk egy csapásra, akkor a citromlevet vízkőtlenítésre is használhatjuk. Ha pedig sóval keverjük, és egy éjszakára rajta hagyjuk a rozsdás ruhán, reggelre eltűnik a folt.

2. Ecet

Az ecet a házi módszerek közül az egyik leghatékonyabb, ha durva dolgokkal kell szembeszállnunk. Ha például fémről távolítanánk el a rozsdát, akkor egy kevés vízzel hígított ecet egyenesen csodát tesz, és még fényessé is teszi a felületeket.

3. Fogkrém

A fluortartalmú fogkrém főleg a fehér textilekről távolítja el a rozsdát anélkül, hogy foltot hagyna rajta, de persze, csak ha nem kifejezetten kékre színezett fogkrémről beszélünk, az ugyanis befogja a ruhákat. Negyedórára kenjük be a fogkrémmel a ruhaneműt, aztán mossuk ki úgy, ahogy szoktuk, és valószínű, hogy a mosógépből már úgy jön ki, hogy nyoma sincs rajta a rozsdafoltnak.

via GIPHY

4. Kóla

A kólában található foszforsav hatékonyan marja le a rozsdát a fémfelületekről, a textilt viszont elszínezi, így azon ne próbálkozzunk vele. A kólát is kombinálhatjuk citromlével, hogy még hatékonyabb legyen!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Sütőpor vs. szódabikarbóna

Mindenkiben felmerült már a kérdés: helyettesíthetjük a sütőport szódabikarbónával, ha a receptből ez nem derül ki? Mi is a különbség a két hozzávaló között?

admin

Via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...