Az évkezdő időszak sosem a legbarátibb anyagi szempontból, így karácsony után. A pénztárca karcsú, a hűtő üres, enni viszont kell – készítsünk lehetőleg gyomorkönnyítő, zöldséges, húsmentes ételeket a 4 szezonálisan kapható legolcsóbb alapanyagunkból!
Mert bizony, a cékla, a vöröshagyma, a cukkini és a sárgarépa mind-mind mai napig elérhető áron mozognak barátaikhoz képest, lássuk, melyikből mit ajánlott főzni és sütni!
4 olcsóbb zöldséget ajánlunk a januári szezonra, katt a képre!
Cékla: igaz, hogy a cékla nem csak téli zöldség, de főleg ilyenkor kerül elő, a gyökérzöldségek téli szezonjában. Süssük meg sütőben, készítsünk belőle krémlevest, mártogatóst, savanyúságot.
Sárgarépa: klasszikusan olcsó és univerzális gyökérzöldség, mely korántsem csak a húslevesben jó. Menjen krémlevesbe, zöldséglevesbe, lehet belőle gratin, mártogatós, lepényke és saláta is.
Cukkini: mindig kapható, sosem igazán drága, főleg a többi zöldséghez képest, és talán az egyik legkedveltebb megoldás, hiszen íze semleges, textúrája meg kellemes. Mehet krémlevesbe, levesbe, rakottasba, mártogatósba, de sütibe is!
Vöröshagyma: még mindig a legolcsóbb, legalábbis a hagymák közt, és nem csak pörköltalapban végezheti. Töltsd meg a fejet, rakd csodás francia hagymalevesbe, vagy süss belőle amerikai hagymakarikát!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tartalom: