4 tészta, amit még nem próbáltál

Unod a megszokottat? Most olyan recepteket ajánlok, melyeket akkor kapok elő, amikor már elegem van a paradicsomos-tonhalas tésztákból.

A sok bolognai és carbonara után néha igazán jólesik a változatosság, szóval arra jutottam, hogy megosztom azt a négy, általam is kedvelt olasz receptet, melyekre az autentikusság bélyege mindenképp rányomható, ugyanakkor semmilyen humbug vagy elérhetetlen hozzávaló nem szükséges hozzájuk.

Így készíts töltött pizzát! >>

Nálunk is számos olyan egytálétel létezik, melyek arra hivatottak, hogy a földekről hazaérkező, fizikai munkában megfáradt munkások megcsappant energiaraktárait feltöltsék, az olasz carbonara is ilyen. De a szénégető spagettin túl is van élet! A babos-tésztás finomság, olaszul a pasta e fagioli nem kertelek, igazi szénhidrátbomba, lassan főzve, szalonnapörcökkel viszont ellenállhatatlan, legfeljebb a vacsora megtagadásával könnyítünk majd a lelkiismeretünkön. Kiváltja a levest is, nem kötelező kuktában főzni, főleg, ha konzerv babot használunk.

Tésztaételek tavaszra >>

A spagetti alla puttanesca a híresztelések szerint nevét onnan kapta, hogy nagyon gyorsan összedobható, hogy az örömlányok két kuncsaft között is megfőzhetik, mások szerint onnan ered, hogy a hozzávalók minden utcasarkon kaphatóak. Akárhogyan is, szardellát tényleg mindenhol kapok, fussilli vagy spagetti akad otthon, fűszerek és olíva szintúgy, így egészen biztosan nem cicózom és ebédre vagy vacsorára is bevállalok egy jó kis chilis puttanescát!

Spagetti alla puttanesca

Spagetti örömlány módra. Vitatott, hogy honnan az elnevezés: egyesek szerint a szósz fűszerességére, csípősségére való utalás a tészta megnevezése, mások úgy tartják, hogy a ...

A frittata a kreatívkodás terepe, hiszen a vajas serpenyőben elősütött, majd sütőben készre alakított tojásokat bármivel lehet gazdagítani, amit otthon találok: tésztarajongó lévén, egy kevés pennével, de nyáron rengeteg friss zöldséggel, legfőképpen szabadföldi paradicsommal szeretem (erre még sajnos várni kell egy kicsit). Csakis vajjal sütöm, nem kell belőle sok, de sokkal harmonikusabb lesz tőle a frittata íze.

A tökéletes kelt tészta >>

A köztudatban az olasz konyha a „penne és spagetti Mekkájaként” lett elkönyvelve. Ehhez persze a gasztrosajtó is hozzájárult azzal, hogy nem tájékoztat például arról, hogy az északi vidékeken előszeretettel főznek osztrák jellegzetességeket. Ilyen például a nokedli, ami akár tojás nélkül, tejjel is elképzelhető – így is rugalmas tészta lesz belőle. Az újdonságot a zöld fűszerek jelentik, akár a zsírban megfuttatott zsálya- vagy bazsalikomlevelek.

A Dobd össze! rovat cikkeiben további tippeket adunk a hétköznapokra! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...