Pató Pál úr: 4 ok, miért ne "majd holnap" kezdj el diétázni

Mindig holnapra tolod a fogyókúra kezdetét? Ez a legrosszabb, amit tehetsz, mert nemcsak fogyni nem fogsz, de lehet, hogy még hízni is kezdesz.

Dr. Glenn Livingston pszichológus, a Never Binge Again című könyv szerzője az „utolsóvacsora-szindrómának” hívja azt az ördögi kört, amikor mindig másnap kezdünk fogyókúrázni. A túlevésre specializálódott doktor összeszedte azokat az okokat, amelyek miatt nem kezdődhet a fogyás holnap.

Soha nem jön el a holnap

A holnap igazából azt jelenti, hogy „majd valamikor”, ami aztán soha nem jön el. Ilyenkor az emberek fejében általában az zajlik le, hogy mindegy mikor, csak ne ma. A holnappal kezdődő életmódváltás mindig halálra van ítélve. Csak akkor működhet tartósan a dolog, ha már ma belevágunk a fogyókúrába.

Getty

Az utolsó falatok és a "holnap" kezdődő diéták

Ezekkel a holnap kezdődő diétákkal az a baj, hogy az ember a fogyókúrát megelőző napon tart még egy carpediem búcsúvacsorát, amikor azt képzeli, nem számítanak a bevitt kalóriák. Pedig a szervezet nem megy ilyenkor szabadságra, ugyanúgy károsítja minden egészségtelen étel, aminek később meglesz a böjtje.

Egyéjszakás zabkása szőlővel

Este összedobjuk, hűtőbe tesszük és reggel megesszük. Indítsd a napot Te is egészségesen ezzel az egyéjszakás zabkásával, sok-sok szőlővel, cottage cheese-zel és pekándióval.

Sokmagvas kenyér

Nem saját recept, abszolút Limarára hagyatkozom a kenyérsütéssel kapcsolatban. Ez is az Ő egyik csodájának kicsit átfejlesztett változata! Ha kenyér, akkor Limara..:) Én, aki nem ...

Nincs javítási lehetőség

A tegnap elkövetett hibákat nem lehet ma kijavítani az étkezésben. A kifogások között előkelő helyen áll az, amikor fogadkozunk, hogy bár ma összevissza ettünk mindent, de holnap úgy tartjuk az egészséges étrendet, mint a kisangyal, és akkor minden jó lesz. Az pszichológus szerint jellemző a túlevőkre, hogy mindent tudnak a diétákról, és jobban tisztában vannak az étrendekkel, mint egészséges, zavaroktól mentes társaik.

Ma kell megtenni mindent

Egy kutatásból kiderült, hogy ha megfogadjuk azt, hogy holnaptól odafigyelünk az étkezésünkre, akkor kifejezetten egészségtelen ételeket eszünk előtte való nap. Tanulság: nem kell esküdöznünk, hogy holnaptól minden más lesz. Ma kell változtatnunk, és mindent megtennünk azért, hogy ne gyilkoljuk tovább a testünket.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...