4 ok, amiért még mindig fontos, hogy maszkot viselj

Tudjuk, hogy egyre nehezebb felvenni a maszkot, pedig a lazítások miatt talán most még fontosabb!

Bár a korlátozások fokozatosan enyhülnek, egy szabályt, úgy néz ki, még egy jó darabig nem vonnak vissza, mégpedig a maszkviselést zárt térben. Megértjük, ha neked is egyre nehezebb felvenni a boltban, illetve a tömegközlekedési eszközökön, most mégis hoztunk pár példát, miért fontos, hogy még mindig viseld.

1. Nem állt meg!

Sajnos a környező országokban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, így nem mondhatjuk, hogy sikerült legyőzni a járványt. Sokak szerint nálunk is számítani lehet a második hullámra, ami a Semmelweis Egyetem rektora szerint szeptemberre tehető.

2. Tünetmentesen is fertőzhetsz

Bár már sokszor elmondtuk, nem lehet elégszer elismételni, hogy sokan úgy esnek át a koronavíruson, hogy semmilyen tünetet nem produkálnak. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nem is fertőznek. Mivel nem tudhatod, hogy hordozó vagy-e, ezért vedd fel a maszkot, hogy megóvj másokat.

3. Rettentően gyorsan terjed

Annyira gyorsan, hogy például ha ma 20 ezer fertőzött van, abból tíz nap múlva 65 ezer lehet. Olyan gyorsan, hogy világszerte naponta 200 ezer új megbetegedést jelent a WHO, sokról még nem is tudunk, mert rengeteg helyen nem tesztelnek eleget. Ha viszont felveszed a maszkot, akkor lassíthatod a terjedését.

4. Nincs tapi

A maszk viselése meggátol abban, hogy hozzányúlj az arcodhoz. Ez azért is nagyon fontos, mert az orvosok szerint így sokkal nehezebben kerül a szervezetedbe a vírus. Naponta több százszor érsz az arcodhoz, így azt is fontos kiemelni, hogy amikor hazaérsz a bevásárlásból, akkor mindenképpen mosd meg a kezed alaposan.

Ezeket olvastad már?

via

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...