4 ok, amiért állítólag jó, ha korán felteszed a karácsonyi dekorációt

Ha szíved szerint már felraknád a karácsonyi dekort a lakásodban, ne tartsd vissza magad. Most kutatók adnak neked igazat.

Ha azok közé tartozol, aki szerint a karácsonynak még a gondolatát sem illik bedobni november végéig, most ne olvass tovább. Vagy pont hogy mégis...kiderült ugyanis, hogy hivatalosan is jót tesz, ha korán karácsonyozol. Az okok:

1. Boldogsághormont termel

Bizonyított, hogy a karácsonyi dekoráció idejekorán történő felaggatása konkrétan boldogsághormonokat termel, az pedig nem rossz dolog.

via GIPHY

Ezt láttad?

Megint itt van 14 katasztrofális süti fotója - ami nem akar sikerülni, azt kár erőltetni

"Az életünk tele van stresszel és szorongással, szóval mindenki szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amiktől kicsit jobb kedve lesz, akár tudatosan, akár nem - a karácsony gondolata pedig ide tartozik, hiszen a gyerekkori emlékeket idézi, (ez meg jobb esetben kellemes)" - véli Steve McKeown pszichoanalitikus.

"Az otthoni ünnepi dekoráció egész egyszerűen egy átjáró a gyerekkori mesebeli érzések és az izgalmas karácsonyi várakozás felé."

Receptajánló:

Meggyes-mákos bejgli

A családom nagy mákrajongó, ezért sokszor terítékre kerülnek a mákos sütemények. Karácsonykor mi más is kerülhetne a süteményes tálra, mint a jól megszokott mákos bejgli, ezúttal ...

2. Azt jelzi, hogy jófej vagy

Plusz előny: még barátokat is szerezhetsz vele!

Egy környezetpszichológiai kutatás szerint ugyanis a karácsonyi dekoráció azt kommunikálja a szomszédok felé, hogy nyitott vagy és barátságos a környezeted felé (is). Szóval ha új vagy a környéken, nemrég költöztél, vagy hasznos lenne nyitni a hírhedten mogorva szomszéd felé, tessék feltenni az égősort és valami cuki ajtódíszt, sanszos, hogy a szívükbe lopod magad.

via GIPHY

3. ...és hogy optimista vagy

A karácsonyi ünnepek iránt érzett nosztalgia egyfajta optimizmust is sugall, hiszen általa összekapcsoljuk magunkat múltunkkal, és saját identitásunkat is megerősítjük. A dekoráció hangulata pedig szimplán visszavisz minket a gyerekkorunkba, az pedig legtöbbször nem rossz dolog,

Ezt láttad?

Te megtalálod a nyalókát a képen? Magyar srác cuki rejtvényein pörög a net

4. ...és segít a gyászban is

Tudattalanul abban is segít, hogy az elvesztett szeretteinkkel megélt közös élményekre emlékezzünk, ez pedig gyakorlatilag újra összekapcsol minket.

via GIPHY

Szóval ahelyett, hogy attól kapnál agyvérzést, hogy már szeptember végén karácsonyi pompában áll a fél város, próbáld ki Te is...aggasd fel az égősort a szekrényre, vegyél elő pár gyertyát és díszt - ha nem jön be, jövőre visszacsinálhatsz mindent, mintha semmi se történt volna.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via, címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...