4 nyomós oka is lehet annak, hogy sósra vágysz

Míg egyesek majd meghalnak egy kis édességért, addig vannak olyanok, akik a sós falatokért őrülnek meg.

Biztosan veled is előfordult már, hogy úgy érezted, „belehalsz”, ha nem jutsz hozzá egy éppen vágyott ételhez. Ez általában nem az élvezetről szól, hanem a kiválasztott fogásban megtalálható ásványi anyagokról. Ha például a sósat kívánod, akkor valószínűleg a sóban is megtalálható nátriumot hiányolja a szervezeted. Akadhatnak azonban olyan esetek, amikor még intenzívebben érezheted a vágyad. Ennek oka az lehet, hogy valamilyen körülmény hatására erőteljesebben kiürült szervezetedből a nátrium.

via GIPHY

Mozgás után

Ha edzés után kívánod a kifejezetten sós ételeket, az teljesen normális, hiszen az intenzív izzadás során rengeteg ásványi anyagtól szabadulunk meg. Ezért nagyon fontos, hogy edzés után ne csak a vizet illetve a vitaminokat pótoljuk, de az ásványi anyagokat is.

Betegség

Ha megbetegszünk, előfordulhat, hogy a vitamin- és ásványanyag-készleteink megcsappannak. Ez egy teljesen természetes jelenség, ugyanakkor fontos, hogy ne felejtsük el ezeket pótolni. Erre nyilván nem a sónyalogatás a legmegfelelőbb módszer, hiszen ezzel kárt is okozhatunk, inkább fogyasszunk nátriumban gazdag ételeket, mint a sárgarépa, az uborka, a karfiol, a káposzta vagy a paraj.

Korianderes répaleves

A répa és koriander páros klasszikusnak számít a brit konyhában. Bármelyik sarki kávézóba mész ebédkor, találni fogsz ilyen levest, és meg kell mondjam, isteniek. Sokszor csak egy nagy ...

Egy görbe este után

A sós ételek iránti vágy általában jelentős dehidratáció után jelentkezik. Köztudott, hogy az alkohol vízhajtó hatású, ezért kívánhatod másnaposan a sós ételeket. Ezt viszont gyorsan orvosolhatod rengeteg folyadékkal!

Wellness

Ha mostanában szaunáztál, akkor nemcsak a méreganyagaid, de olyan létfontosságú anyagok is távoztak a testedből, mint például a nátrium. Biztosan te is érezted már, hogy egy intenzív izzadás után mennyire jólesnek a sósabb ízek. Most már tudod azt is, hogy ez miért van!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...