4 munkanapos hét? Nem álom: a Michelin-csillagos séf éttermében minden héten 3 napig pihenhetnek a dolgozók

Egy skót étterem tulajdonosa jó eséllyel pályázhatna az álomfőnök címre: éttermében bevezeti a 4 munkanapos hetet anélkül, hogy csökkentené az alkalmazottak fizetését.

Amiről a legtöbb munkahely egyelőre még csak elméletben beszél, azt egy skót séf meg is teszi, és novembertől bevezeti a 4 napos munkahetet a work-life balansz érdekében.

Megvalósuló álom

Az edinburgh-i 21212 étterem társtulajdonosa nemcsak beszél a munka-magánélet egyensúlyáról. Úgy véli, hogy az alkalmazottak munkaidejének csökkentése kiegyensúlyozottá teszi a kollégáit és fokozza a kreativitásukat, ezért novembertől kollégáinak csak 4 napot kell dolgozniuk egy héten.

Paul Kitching, a 3 Royal Terrace hotel étterem séfje őszintén hisz abban, hogy a 4 munkanapos hét növeli a csapat energiáit és motivációt jelent arra, hogy jobb ételeket készíthessenek, mint valaha.

A 21212 étterem 2009-ben nyílt, és 2010-ben már Michelin-csillagot kapott, amit azóta sem veszített el. Kitching novembertől tervezi bevezetni a 3 pihenőnapos hetet, így az étterem minden héten szerdától szombatig nyitja meg a kapuit.

Valóban működik?

Mivel Kitching tisztában van azzal, hogy a konyhaművészet nemcsak állandó fizikai megterhelést jelent, hanem a kreatív energiák mozgósítását is igényli, ezért igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy csapatában megőrizze a munka iránti szenvedélyt. A séf szerint az innovációk folyamatos figyelemmel kíséréséhez, és az ételek újragondolásához nélkülözhetetlen az energikus csapat.

"Hiszünk abban, hogy a munkanapok csökkentésével a kreativitás növekszik, és képesek leszünk a menünket és az ételeket egy másik szintre emelni."

De nem a skót 21212 az első, ahol a 4 munkanapos hétben gondolkoznak. Egy új-zélandi étterem már tesztelte a 3 pihenőnapos hetet, ami osztatlan sikert aratott a munkavállalók körében, így a tulajdonosok 1 munkanap mínusszal áldoznak a work-life balansz oltárán. Andrew Barnes, az étterem ügyvezetője így nyilatkozott:

"Azt tapasztaltuk, hogy a 4 munkanapos hét növeli a kollégák elégedettségét, elkötelezettségét, valamint az együttműködés szándékát is.

{SZAVAZAS}

Forrás:www.independent.co.uk

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR Magazinon

A világ legdrágább ételei, amik többe kerülnek, mint a havi fizetésed

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...