4 leves, amit imádunk

A tavasz beálltával mindig igyekszem felfrissíteni a megszokott repertoáromat: mivel nagy „leveses” vagyok, ezért első körben ezeket gondolom újra.

Zöldhagymás csirkeleves tésztával

Egy ízlésesen fűszerezett, tartalmas leves szerintem simán kivált bármilyen főfogást, és mivel beköszöntött a tavasz, jó pár friss alapanyag sorakozik katonásan a konyhapulton, hogy kedvemre variáljam őket. A következő négy levest (illetve variációikat) előszeretettel készítem vacsorára – nem tudok betelni velük!

Nagyi specialitása – becsinált leves >>

A zöldborsóleves iránti rajongásom töretlen, inkább fokozódik, amikor végre beköszönt a borsószezon. A piacon már kaptam fejteni való, friss borsót – talán mondanom sem kell, a különbséget a fagyasztott és a frissen bontott borsó között zongorázni lehet, ami persze a leves ízén is megmutatkozik. Ez az egyik kedvenc, egyszerű receptem, fölösleges cifrázás, szigorúan ételízesítő nélkül készítem, legfeljebb bio leveskockából dobok hozzá egyet.

Minél több a levesben a zöldség, annál jobb! A minestrone is dobogós helyen szerepel nálam, ezerféle verzióban készítem, csöppet sem ragaszkodva az eredeti recepthez, amiben bab és tészta biztosan szerepel, nekem ezek éppen nem annyira hiányoznak belőle. Sűrű paradicsompüré nélkül viszont nem tudnám elképzelni, a pikantéria érdekében pedig az 1-2 deci vörösbor is nagyon illik bele!

4 tészta, amit még nem próbáltál >>

Minestrone 2. - tavaszi

Sok volt a zöldség a hűtőmben, de külön-külön nem volt kedvem nekilátni megcsinálni mindet, ezért úgy gondoltam, mi lenne, ha összedobnék egy kis minestronét. Igaz, hogy én ...

Sokszor írtam már arról, hogy az ázsiai ételek mindig lenyűgöznek: egészségesek, nagyon egyszerűek, a fűszerezésük tökéletesen az én kedvemre való. Ha netán vacsoravendégeimnek is azt kínálok, az egyik legnagyobb sikert is mindig ezekkel az ételekkel aratom: az egész estét végigkísérő repetázás garantált. Ez a thai üvegtésztaleves is ízkavalkád, aki egyszer megszereti, az többé biztos nem felejti.

A finom, friss kukoricacsövekre még várni kell. Tudom, létezik konzerv és fagyasztott is, de szerintem az idénykukorica sokkal finomabb, édesebb. Ez a leves szuperül eltelít, tényleg beválik főételként, főleg azért, mert az egyébként is laktató kukoricát tejföllel kell sűríteni. Részemről a chilis ízesítésre szavazok, a tüzes íz illik a leves karakteréhez.

Currys kukoricakrémleves

Valam intenzív levesre vágytam, és kukoricát ettem volna. Ennek a két dolognak a keverékéből született a recept. Nem is tudom, mit ajánlanék másodikként, én két tányér után semmit ...

Még több leves receptjét itt találod >>

A Dobd össze! rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...