4 gasztroprogram a Design Héten, amin mi is ott leszünk

Az október 15-ig tartó Design Héten több program is a gasztronómiáról szól. Lesz itt Gasztro Casino, filmes- és gasztrotechnológiák ötvözése és nem mindennapi borkóstoló is.

BLOOM // GASZTRO DESIGN KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ

Matók Zsuzsi food designer számára az ételek nem csupán ehető anyagok, hanem olyan különleges médiumok, amelyekkel sokféle információ, esztétikai minőség közvetíthető. Legújabb projektje a magvakat helyezi a középpontba. A témát filmes- és gasztronómia technológiák ötvözésével járja körül Zsuzsi. Sok szokatlan forma, rendhagyó installálás, zene- és videó is megjelenik majd a kiállítótérben.

Helyszín: Konyha// Időpont: Október 10. 19:30

GASZTRO CASINO // EAT ART, TERÍTÉK DESIGN

A Loffice programján szinte kötelező játszani az étellel. A főzés maga is lehet játék és szórakozás, az ételek elfogyasztása pedig közösségi élmény. A Gasztro Casinoban "az étkezés aktusa összefonódik a játékkal, a designnal és a konceptuális képzőművészettel." A képzőművészekből - és designerekből álló nemzetközi csapat olyan vacsoraestet tervezett, ahol minden a játék körül forog."A vacsora a játékasztalon zajlik, a teríték a pálya része, dobókockák nélkül nem készül el az étel."

Helyszín: Loffice //Időpont: október 13. és 14., 16:30 (első turnus), 19:30 (második turnus) - a 2 nap alatt összesen 4 alkalom // Résztvevők száma: alkalmanként 4 fő vacsoravendég + 50 fő néző // Részvételi díj a vacsoravendégek számára: 10.000 Ft/fő //Regisztráció: office@loffice.hu

DESIGN ÉS BOR // INTERAKTÍV KÓSTOLÓ ÉS KIÁLLÍTÁS

A youHU! pop-up kiállításán a hétköznapi, minőségi borfogyasztás van szembeállítva a különleges alkalmak italfogyasztási élményével. A kiállítás segít neked abban, hogyan tudod kitapasztalni azt, melyek azok a borfogyasztási szokások, amelyek igazán illenek hozzád. A borkóstolón hazai borok szerepelnek majd. Az élmény-bár segítségével azonban szokatlan tapasztalat lesz a borkóstolás.

Helyszín: MONO art & design // Kóstoló időpontja:október 10., 19:00 (angol nyelven), október 12., 19:00 (magyar nyelven) // Résztvevők száma: alkalmanként max. 30 fő // Részvételi díj: 3800 Ft/fő // Regisztráció: youhu.hu

A VASÁRNAPI EBÉD // KIÁLLÍTÁS

Góg Angéla formatervező, a Goga Food Design tulajdonosa a nagybetűs vasárnapi ebédhez kapcsolódó emlékek felhasználásával hozta létre - nem meglepően - Vasárnapi Ebéd névre hallgató projektjét. Sok önkéntes emlékeit elemezve Angéla egy hat fogásból álló menüsort állított össze, amely újraértelmezett formában mutatja be a vasárnapi terített asztal elmaradhatatlan "kellékeit". A Hybridart Space galériában nem csupán a kutatás részleteivel ismerkedhettek meg, de a történetek alapján megalkotott fogásokkal is találkozhattok.

Helyszín: Hybridart Space//Nyitva: október 8–15., mindennap 12:00-20:00 // Workshop: október 11., 18:00 // Regisztráció: gogafooddesign@gmail.com

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gondoltad volna, hogy ebből az anyagból nem csak házakat, de kávéfőzőt is lehet készíteni?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...