4 db egyperces trükk büdös lefolyókhoz

Talán nincs is kellemetlenebb, ha a konyhában felüti a fejét a csatornaszag. Szerencsére amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan meg is szabadulhatunk a büdös lefolyótól. 

Nem túl kellemes egész nap a lefolyóból áradó bűzt szagolgatni, főleg nem a konyhában. Vannak azonban nagyszerű, bevált házi praktikák, amik segítségével megoldható a probléma.
1. Segíthet a citrom!
A büdös konyhai lefolyó egyik fő oka az ottmaradt ételmaradék. „Ha az étel a lefolyóba kerül, és az fennakad a csőben, az ételmaradék ott kezd el rohadni. Ez az oka annak, hogy reggel büdös lefolyószag vár minket - mert az élelmiszer egész éjjel a lefolyóban erjedt"– mondta Bryant Scaife, vízvezeték-szerelő a TheKitchn-nek.
Az első dolog, amit tehetünk, és ami talán megoldja a problémát, hogy vizet engedünk a lefolyóba, hátha megmozdul az ott rekedt ételmaradék. A másik megoldás, hogy lefolyótisztítót öntünk a lefolyóba, illetve citromot csepegtetünk bele.
2. Engedjünk elegendő vizet a lefolyóba
Ha kézzel mosogatunk, akkor mindenképp engedjünk bőséges vizet a lefolyóba, így megakadályozhatjuk, hogy az ételmaradékok megrekedjenek valahol a rendszerben.
„Ha nem folyik elegendő mennyiségű víz, akkor az nem tudja átöblíteni a rendszert, hogy a csövek megtisztuljanak. Amikor mosogatunk, a víz nemcsak segít tisztítani az edényeket, hanem elvégzi ezt az öblítési funkciót is a lefolyóban” – mondta a szakember.
3. Forró vizet a lefolyóba
A zsírlerakódás kiküszöbölése és annak következményeinek elkerülése érdekében Chris Johnson, szakértő azt javasolja, hogy forrásban lévő vizet használjunk. Vízmelegítőben forraljuk fel a vizet, majd öntsük közvetlenül a lefolyóba. Ennyi az egész.
4. Vessük be a jeget
Scaife, vízvezeték-szerelő szerint a jégkocka is segíthet a kellemetlen szagok ellen. A nagyobb jégdarabok ugyanis segítenek eltávolítani a lefolyócső oldalára tapadt ételt.
Egy próbát megér valamelyik egy perces házi praktika, nem?
Ez is érdekelhet:

via thekitchn

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...