4 db egyperces trükk büdös lefolyókhoz

Talán nincs is kellemetlenebb, ha a konyhában felüti a fejét a csatornaszag. Szerencsére amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan meg is szabadulhatunk a büdös lefolyótól. 

Nem túl kellemes egész nap a lefolyóból áradó bűzt szagolgatni, főleg nem a konyhában. Vannak azonban nagyszerű, bevált házi praktikák, amik segítségével megoldható a probléma.
1. Segíthet a citrom!
A büdös konyhai lefolyó egyik fő oka az ottmaradt ételmaradék. „Ha az étel a lefolyóba kerül, és az fennakad a csőben, az ételmaradék ott kezd el rohadni. Ez az oka annak, hogy reggel büdös lefolyószag vár minket - mert az élelmiszer egész éjjel a lefolyóban erjedt"– mondta Bryant Scaife, vízvezeték-szerelő a TheKitchn-nek.
Az első dolog, amit tehetünk, és ami talán megoldja a problémát, hogy vizet engedünk a lefolyóba, hátha megmozdul az ott rekedt ételmaradék. A másik megoldás, hogy lefolyótisztítót öntünk a lefolyóba, illetve citromot csepegtetünk bele.
2. Engedjünk elegendő vizet a lefolyóba
Ha kézzel mosogatunk, akkor mindenképp engedjünk bőséges vizet a lefolyóba, így megakadályozhatjuk, hogy az ételmaradékok megrekedjenek valahol a rendszerben.
„Ha nem folyik elegendő mennyiségű víz, akkor az nem tudja átöblíteni a rendszert, hogy a csövek megtisztuljanak. Amikor mosogatunk, a víz nemcsak segít tisztítani az edényeket, hanem elvégzi ezt az öblítési funkciót is a lefolyóban” – mondta a szakember.
3. Forró vizet a lefolyóba
A zsírlerakódás kiküszöbölése és annak következményeinek elkerülése érdekében Chris Johnson, szakértő azt javasolja, hogy forrásban lévő vizet használjunk. Vízmelegítőben forraljuk fel a vizet, majd öntsük közvetlenül a lefolyóba. Ennyi az egész.
4. Vessük be a jeget
Scaife, vízvezeték-szerelő szerint a jégkocka is segíthet a kellemetlen szagok ellen. A nagyobb jégdarabok ugyanis segítenek eltávolítani a lefolyócső oldalára tapadt ételt.
Egy próbát megér valamelyik egy perces házi praktika, nem?
Ez is érdekelhet:

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...