3250 Ft-os töltött káposzta és zsömlébe tömött pörkölt 3500-ért – budapesti karácsonyi vásárokban jártunk

Ha karácsony és belváros, akkor karácsonyi vásár – felmértük, idén hol és mit, legfőképp pedig mennyiért ehetünk a Vörösmarty téren illetve a Bazilikánál. 

Az ünnepi vásárok, tudjuk jól, hogy nem olcsóságukról híresek, ezért érdemes úgy felfogni, hogy...

...inkább az élményt fizetjük meg, szóval ne döbbenjünk le, hogy az árak tényleg borsosak.

A turisták illetve a kíváncsi és éhes magyarok azonban töretlenül imádják évről évre a borgőzös-káposztás-kolbászos-kürtőskalácsos hangulatot, és rááldozzák azt a pár ezer forintot.

Receptajánló:

Flódni

Jó tömény, laktató édesség, de karácsonykor kihagyhatatlan!

Tócsni azaz krumplilepény

A krumplin kívül mehet bele még sokféle zöldség, ez csak az alaprecept. Aki attól tart, hogy nem áll össze a lepény, készítheti tojással is. Az csak újkrumplinál fordulhat elő, amiben ...

Idén a Vörösmarty téren ehetünk többek közt 3250 forintos töltött káposztát, hatalmas buciba töltött csirkepörköltet 3500 forintért, vagy ihatunk forralt bort 800 forintos bögréből, decijét 300-ért.

A Bazilikánál tartott vásáron ezzel szembenegy hatalmas TÓCSNIN érkezik a sztrapacska is, 4300 forintért. Zöld megoldás!

Hogy mennyiért vásárolhatunk kolbászokkal megpakolt lángost, vagy valódi, autentikus Raj Ráhel flódnit?

A VIDEÓBÓL (ez is) KIDERÜL, NÉZZÉTEK:

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...