3+1 reggelitipp rohanós napkezdésekre

Addig alszol, amíg csak lehet, aztán már nincs időd enni, és a gyerekeket is reggeli nélkül küldöd el az iskolába? 3+1 tipp szakértőnktől az egészségesebb reggelekért!

A késői lefekvés, a "szundi" gomb háromszori lenyomása után nem csak nyűgös, de sietősre is sikerül a reggeli készülődés. Ahol lehet, próbálunk időt nyerni.

Legkézenfekvőbb megoldás sokak számára a reggeli elhagyása: ennek eredménye, hogy sokszor nem csak mi megyünk üres gyomorral a munkahelyre, hanem gyermekeinket is így küldjük óvodába, iskolába. Köztudott pedig, hogy a jóllakottan óvodába vagy iskolába induló gyerekek koncentrálóképessége sokkal jobb, kevésbé fáradékonyak, nagyobb intenzitással teljesítenek a foglalkozásokon szemben korgó gyomrú társaikkal.

Olvasd el korábbi cikkünket a reggeli fontosságáról!:

A reggeliből ne csináljunk viccet!

Vegyünk pár lehetőséget, hogyan könnyíthetjük meg a napkezdéseinket és vehetjük rá a gyerkőcöt az étkezésre!

1. Készüljünk előre!

Előző este gondoljuk át, mit szeretnénk az asztalra tenni, esetleg már előre el is készíthetünk pár dolgot: a zöldségeket felszeletelhetjük, a sonkakrémet kikeverhetjük, megfőzhetjük a tojást, vagy akár süthetünk előre édes- vagy sós muffint, kekszeket.

Sajtos muffin

Pogácsa helyett... Ha valami hasonló ízre vágyunk, de nincs sok időnk pepecselni a pogácsák készítésével. Ausztrál barátnőmtől ajándékba kapott Muffin Bible c. receptes ...

Házi csirkemájpástétom

Ha így készíted a májkrémet, a boltit elfelejtheted! - nincs benne tartósító, szója, ízfokozó és még sorolhatnám. Nagyon finom, gyorsan elkészül, és maga a természetesség.

2. Ne bonyolítsuk túl!

Ha nagyon sietős az indulás, ne bonyolítsuk túl az étkezést: egy szelet pirítós sonkával, nagy pohár tejjel és almával is teljes értékű reggelit ad. És bár a leggyorsabb megoldásnak a bolti édesség, tejdesszert, túró rudi tűnik - lehetőleg ne ezzel indítsuk a gyerekek napját!

3. Mutassunk jó példát!

Sokszor a reggeli falatok elleni makacskodása a gyereknek értékes perceket visz el. Üljünk le mi is vele együtt, s míg kanalazzuk a müzlit, beszélgessünk: kinek mi várható a napra, mikorra ér haza stb.

Kacsazsíros foszlós perec

Már ezer éve szemeztem ezzel az irtó guszta pereccel Ízbolygó blogján. Ő a "Best foszlós perec ever" névvel illette a kacsazsíros remeket, és egy 2009. áprilisi, a 2008-as rozékról ...

Omlett muffin

Nem igazán szeretem a tojást, kis mennyiségben elfogyasztom, na meg persze a sütikben nagyobb mennyiségben is... De hogy rántottát készítsek magamnak? Azt nem, persze másoknak nagyon ...

+1. Csináljuk örömmel!

A teljes értékű gabonát, fehérjét és nyers zöldséget vagy gyümölcsöt tartalmazó reggeli - akár még vidám és játékos tálalással is színesítve - nem csak kiegyensúlyozottságot és jobb teljesítményt eredményez, hanem derűs hangulatú reggeli indítást is ígér, ami kétségtelenül meghatározza a nap további menetét. Egy kis plusz odafigyelés magunk és gyermekeink érdekében is!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...