3+1 ok, amiért csúnya pattanások jelenhetnek meg az arcod alsó részén

Fontos odafigyelni a testünk jelzéseire, hiszen akár komoly betegségeket is jelezhetnek a kis piros pontok.

Bélbajok

Egy 2014-es kutatásból kiderült, hogy a magas szénhidráttartalmú ételek, illetve a készételek nagy mennyiségben történő fogyasztása megváltoztatja a bélflórát. Ennek következtében előfordulhat, hogy pattanások jelennek meg az álladon, illetve a nyakadon. Jobb, ha változtatsz az életmódodon, hiszen ezzel nemcsak a pattanásokat tünteted el, de megelőzheted vele a pikkelysömör és az ekcéma kialakulását is.

Fogas kérdés

Az arc alsó részén megjelenő fájdalmas pattanások, különösen akkor, ha folyamatosan előjönnek, és nem nagyon akarnak elmúlni, fogágy- és fog körüli betegséget is jelezhetnek. Ha ilyeneket tapasztalsz, akkor érdemes meglátogatnod a fogorvosodat, mert előfordulhat, hogy valamilyen tályog vagy gyulladás van a szádban. Amint az orvos kezelte a problémát, a pattanásaid is el fognak múlni.

Stressz

Természetesen a sok idegeskedés miatt is megjelenhetnek kis piros pöttyök az arcunk alsó részén. Egy dermatológus szerint az aknék mellett a stresszhormonoktól megnő a vérnyomásunk, ami miatt kialakulhat a magasvérnyomás-betegség, emiatt szédülhetünk, megfájdulhat a fejünk, illetve az arcunk is kipirulhat. Továbbá olyan immunválaszokat is előidézhet, amik még több kellemetlen bőrelváltozásokhoz vezethetnek.

Koszos tárgyak

Mindig figyelj oda arra, mit emelsz az arcodhoz, hiszen a koszos használati tárgyaktól is alakulhatnak ki pattanások. Ilyen például a mobiltelefonod, a párnahuzat, ha nem cseréled le megfelelő időközönként, illetve a kabát vagy a dzseki gallérja.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...