3+1 ok, amiért csúnya pattanások jelenhetnek meg az arcod alsó részén

Fontos odafigyelni a testünk jelzéseire, hiszen akár komoly betegségeket is jelezhetnek a kis piros pontok.

Bélbajok

Egy 2014-es kutatásból kiderült, hogy a magas szénhidráttartalmú ételek, illetve a készételek nagy mennyiségben történő fogyasztása megváltoztatja a bélflórát. Ennek következtében előfordulhat, hogy pattanások jelennek meg az álladon, illetve a nyakadon. Jobb, ha változtatsz az életmódodon, hiszen ezzel nemcsak a pattanásokat tünteted el, de megelőzheted vele a pikkelysömör és az ekcéma kialakulását is.

Fogas kérdés

Az arc alsó részén megjelenő fájdalmas pattanások, különösen akkor, ha folyamatosan előjönnek, és nem nagyon akarnak elmúlni, fogágy- és fog körüli betegséget is jelezhetnek. Ha ilyeneket tapasztalsz, akkor érdemes meglátogatnod a fogorvosodat, mert előfordulhat, hogy valamilyen tályog vagy gyulladás van a szádban. Amint az orvos kezelte a problémát, a pattanásaid is el fognak múlni.

Stressz

Természetesen a sok idegeskedés miatt is megjelenhetnek kis piros pöttyök az arcunk alsó részén. Egy dermatológus szerint az aknék mellett a stresszhormonoktól megnő a vérnyomásunk, ami miatt kialakulhat a magasvérnyomás-betegség, emiatt szédülhetünk, megfájdulhat a fejünk, illetve az arcunk is kipirulhat. Továbbá olyan immunválaszokat is előidézhet, amik még több kellemetlen bőrelváltozásokhoz vezethetnek.

Koszos tárgyak

Mindig figyelj oda arra, mit emelsz az arcodhoz, hiszen a koszos használati tárgyaktól is alakulhatnak ki pattanások. Ilyen például a mobiltelefonod, a párnahuzat, ha nem cseréled le megfelelő időközönként, illetve a kabát vagy a dzseki gallérja.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...