3+1 kézműves sör, aminek a címkéit is nagyon szeretjük

A magyar kézműves sörfőzdék egyre jobb és jobb tételeket készítenek, amiknek nem csak az ízvilágát, hanem a címkéit is szeretjük. Összegyűjtöttünk 5 kedvencet közülük.  

1. Hedon – Helmut

Csípőre tett kezű nyolcvanas-kilencvenes évekbeli ujjatlan strandpólós figura hasitasival(!), klasszik Adidas strandpapucsban néz velünk farkasszememet a balatonvilágosi pilsner cimkéjéről. És még napszemüveget is visel. Egy vidám, nyári arc a múltból, aki akár a tél közepén is képes arra, hogy megmosolyogtasson. Télen-nyáron szívesen nézzük, miközben a szűretlen búzát kortyoljuk az üvegből. Szinte nem is akarjuk pohárba tölteni, csak hogy minél többet csodálhassuk az ismeretlen atlétást a múltból.

2. Céltorony sajátmárkás sör

A sajátmárkás sör menő, pláne, ha csapolva és üvegben is adják. És még jobban pláne, ha az egyik megmenőbb grafikus, Kiss Miklós tervez hozzá címkét. A tervezőnek a BBQ-étterem vízisportokra neve, illetve annak konkrét jelentése adta az ihletet. Így kerültek a sörcímkére a céltorony felé haladó kajakok. Az koncepció magától értetődőnek a tűnik, a kivitelezés mégis sokkal jobban annál, mint amit magunktól elképzelnénk ehhez – talán ez is magyarázza, hogy ahelyett, hogy grafikákkal próbálkoznánk, inkább eszünk-iszunk és írunk.

Itt olvashatod el, és nézheted meg, hogy miket kóstoltunk tavaly a Céltoronyban. Long story short: elégedettek voltunk mindennel.

3. Mad Scientist - Liquid Cocaine

Az ízértékelésre ebben a cikkünkben nem térünk ki, most inkább a palack megjelenésére koncentrálunk. Pink, 9%-os double IPA-val van dolgunk, miközben a megjelenés már-már zavarbaejtően csajos a rózsaszín, hangsúlyos címke miatt, aminek részletgazdagságában bátran és boldogan veszünk el mindig és mindenkor.

+1 Monyo – Dead Rabbit

Megint egy dupla IPA, pedig tényleg nem az IPA-ság alapján választottunk, hanem a címke szerint, mert komolyan vesszük - most és mindig - a magunk által szabott feladatunkat. A lilás-kékes színek dominálnak a 9,5%-os sör címkéjén, a halott nyúlra kis jóindulattal akár azt is mondhatjuk, hogy kacsint. A színvilágnak köszönhetően a nyúl fizimiskájától függetlenül pozitív a vizuális összhatás.

És hogy mi a konklúzió? A magyar kézműves söröket, - vagy legalábbis a címkéiket - jó nézni is, és szerintünk néha megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy ne a belbecs, hanem a külső alapján válasszunk.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez maga a mennyország: itt a személyre szabható Magnum!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...